Winst van Barça in derby tegen Espanyol

Barcelona won een rare wedstrijd. Dat stadgenoot Espanyol met 3-1 het slachtoffer was, deed de fans van Barça extra goed. Toch kende de Catalaanse derby vooral na rust veel incidenten en stonden er bij het laatste fluitsignaal in het Olympisch Stadion nog maar zestien spelers op het veld. Scheidsrechter Pino Zamorano eiste namelijk in de laatste vijftig minuten, toen alle doelpunten al waren gevallen en de wedstrijd gespeeld leek, alle aandacht op zich door overdreven zwaar en vaak in te grijpen. Bij Espanyol was de voormalige Barcelona-speler Ivan de la Peña die in de 42ste minuut als eerste met een directe rode kaart moest vertrekken.

Na rust volgden achtereenvolgens Márquez en Quaresma (beiden Barça) hem, en haalden ook Soldevilla (Espanyol), Cocu (Barça) en Lopo (Espanyol) het einde niet. De derby tussen de twee worstelende Catalaanse ploegen begon nog wel zo aardig toen Jordi Cruijff de score opende voor Espanyol tegen zijn oude ploeg. Binnen een minuut maakte Ronaldinho met zijn eerste balcontact gelijk. Vervolgens hielp de attente en sterk spelende Kluivert de ploeg van Frank Rijkaard aan de 3-1 voorsprong. Het voetbal was daarna voorbij, waarna Pino Zamorano het duel een dramatische wending gaf. Vooral bij Espanyol zal de schade groot zijn. De ploeg blijft troosteloos onderaan staan en zal door de aanstaande schorsingen alleen maar zorgelijker de toekomst tegemoet gaan.