Az maakt Volendam in

Vorige week ging FC Volendam met 7-0 ten onder bij PSV. Op De Dijk tegen AZ verging het de ploeg van coach Henk Wisman niet veel beter. AZ was heer en meester en strafte de streekgenoot met een 6-0 nederlaag niet eens overdreven hard af. Vooral voor rust had AZ namelijk al kansen te over om Volendam op een grote achterstand te zetten. De thuisploeg mocht niet klagen dat het bij doelpunten van Stein Huysegems en Michael Buskermolen bleef. De schade had al bij rust onrepareerbaar kunnen zijn, zo groot was het krachtsverschil.

In de tweede helft volgde wel de genadeklap. Geholpen door de rode kaart van Ronald Breinburg, walste AZ met elf tegen tien over Volendam heen. Ali Elkhattabi en Kenneth Perez scoorden ieder twee keer voor het vlot combinerende AZ, dat de vorm weer aardig te pakken lijkt te hebben.