Sint Eloois Winkel maakt indruk

Sint Eloois Winkel maakt indruk
Foto: © SC

Op de 15de speeldag liet Sint-Eloois-Winkel zich van zijn beste zijde zien tegen Evergem Center. De Oost-Vlaamse gasten keken bij rust al tegen een dubbele achterstand op. Na de hervatting trof Winkel nog tweemaal raak en kreeg Evergem nauwelijks kansen om te scoren. Vooral Dominique Museeuw was met drie doelpunten de dooddoener van Evergem. Yannick Cannaert was de andere Winkelse scoorder.

WIK Eine zorgde eveneens voor een exploot door bij Eernegem met de volle pot weg te lopen. De thuisploeg kreeg zelden vat op het bezoekende kwaliteitsgeheel. De bezoekers scoorden driemaal en daar kon het Eernegemse tegendoelpunt niks aan veranderen.

Als Lovendegem zich al begoochelingen maakte om leider Rac. Waregem een pad in de korf te zetten dan werd dit al in de eerste helft deels gefnuikt. Die bezoekende openingstreffer betekende een morele deuk. Hoe de thuisploeg na rust fors aandrong het waren de bezoekers die met de verdubbeling in het slotkwartier de Lovendegemse droom naar de lappenmand verwees. Samen naast mekaar op de rangtabel bleven Izegem en Gistel dat ook bij het eindsignaal. Beide scoorden ieder één keer en deelden zoals men zegt broederlijk de punten. Bij WS Lauwe kreeg Gent-Zeehaven het niet onder de markt. In de eerste helft bleven de bordjes onaangeroerd. Slechts kort na rust brak de wedstrijd open na de Gentse openingstreffer. De thuisploeg voerde verwoed de forcing maar kreeg de gelijkmaker niet op het bord. En bovendien was het opletten geblazen voor de Gentse tegenstoten.

De bril-eindscore tussen Templeuve en Zwevegem was het resultaat van twee stug defensieve compartimenten die, ondanks veel inspanningen, niet stuk te krijgen waren.

Aalter moest zich dit keer tevreden stellen met een gelijkspel tegen Wielsbeke. De West-Vlaamse bezoekers bleven niet enkel constant alert maar slaagden er ook in de Aalterse defensie te verschalken in de eerste helft. Na de hervatting zocht Aalter ijverig naar de verdiende gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk via Vincent Varache die met een magistrale vrije trap de Wielsbeekse doelman versloeg.

In zijn klassieke vrijdag-nocturne wist Oudenaarde tegen Zottegem het laken naar zich toe te halen. Net voor het slotkwartier zorgde Browaeys voor de enige treffer. Een duel waarin overigens vier gele kaarten vielen, één aan thuis-, drie aan bezoekende zijde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties