Terugblik heenronde: de laatste zes

Terugblik heenronde: de laatste zes
Foto: © SC

2003 ligt achter ons. Hoog tijd om de heenronde van seizoen 2003-04 van naderbij te bekijken. Dit doen we van hoog naar laag, van de leider tot de rode lantaarn. Om praktische redenen werd alles verspreid over drie berichten: de top-zes, de middenste zes ploegen en de laatste zes. Er werd vooral aandacht besteed aan de titel-, eindronde- en degradatiekandidaten.

In dit blokje worden de laatste zes ploegen uit de stand besproken. Dit zijn Wezet, Sporting West, SK Ronse, SK Deinze, KVK Tienen en FC Denderleeuw.

13. Wezet
Wezet miste vorig jaar net een ticket voor de eindronde. De heenronde van dit seizoen verliep stroever. Wezet eindigt de heenronde in de onderste middenmoot. Daarenboven is het een publiek geheim dat de ploeg het financieel moeilijk heeft. Zo werden dit seizoen al verdediger Stas en spits Nong aan andere tweedeklassers verkocht. Wat 2004 brengt, is nog onduidelijk, maar sportief zouden de Walen geen problemen mogen hebben.

14. Sporting West
Op papier heeft Sporting West een vrij degelijke ploeg maar veel goede resultaten werden er in deze heenronde niet behaald. De ploeg kende trainersperikelen en speelde maar matig. Sporting West heeft weliswaar nog een marge op de degradatiekandidaten maar de club gaat wel een onzekere toekomst tegemoet in 2004. Hoe het nu verder moet met de samenwerking tussen Sporting West en Zulte-Waregem, kan een invloed hebben op de resultaten. Opmerkelijk is ook dat Sporting West in het eerste gedeelte van seizoen 2003-04 over een heel laag toeschouwersaantal beschikte.

15. SK Ronse
SK Ronse eindigde de heenronde in de onderste regionen van he klassement. Vooral het vertrek van Moussa El Idrissi liet sporen na. SK Ronse was lange tijd met voorsprong één van de minst scorende ploegen. Op de openingsspeeldag werd weliswaar gewonnen maar dat was meteen de enige zege van de eerste periode. Op de eerste thuiszege moest zelf tot in de tweede periode worden gewacht. Tussendoor werd o.a. met 5-0 verloren van Tubize. Met de winterstop in zicht begon de ploeg wat meer te scoren, maar Ronse blijkt nog altijd over de zwakste aanval te beschikken. De redding blijft dan ook het enige doel van de club in de terugronde.

16. SK Deinze
2003 was voor SK Deinze een rampjaar: niet alleen de terugronde van vorig seizoen maar ook de heenronde van dit seizoen was abominabel. Steven Feys, nochtans goed voor 22 doelpunten bij Eine, bleek niet de geschikte vervanger van Arijs te zijn. Deinze verzeilde van de ene nederlaag in de andere. Dieptepunt was de 6-0-pandoering op Oostende. Trainer Glenn Geeraerts werd aan de deur gezet, maar zijn opvolger Mestdagh kon zich nog niet bewijzen. Toch vielen er enkele lichtpunten te bespeuren in de heenronde. Zo wonnen de oranjehemden tweemaal bij buur Zulte-Waregem en mochten ze in de Beker van België aantreden tegen eersteklasser Germinal Beerschot. De supporters van SK Deinze kunnen zich vasthouden aan de gedachte dat 2004 onmogelijk slechter kan zijn dan 2003.

17. KVK Tienen
KVK Tienen startte de competitie met een ruime zege tegen Brussels. Toen viel het echter stil: de ploeg belandde zelfs op de laatste plaats. Aan de winterstop staan de Suikerjongens bij de degradatiekandidaten. Dieptepunt was o.a. de revanche die Brussels pakte op de elfde speeldag. Tienen kreeg toen een 6-0 om de oren. Tienen zal in 2004 verder moeten rekenen op spits Bouchouari om in veilige oorden te geraken.

18. FC Denderleeuw
FC Denderleeuw mocht vorig jaar aantreden in de eindronde. Daar zit het na de heenronde van dit seizoen mijlenver vandaan. Het vertrek van Gunther Thiebaut kwam de jonge ploeg niet ten goede. Een gebrek aan ervaring en het ontbreken van een figuur die de ploeg op sleeptouw kan nemen, resulteerden in de laatste plaats. Denderleeuw behaalde in het prille begin van de competitie enkele gelijke spelen maar moest heel lang wachten op de eerste zege. Trainer Stéphane Demol werd ontslagen maar ook opvolger René Desayere kon nog voor geen kentering zorgen. Zo moest Denderleeuw nog vlak voor de winterstop een 0-6 van Brussels slikken en waren er de perikelen met enkele uitlatingen van Mbemba. Denderleeuw hoopt met het aantrekken van Koen Schockaert om weer uit degradatiegevaar te komen. Vorig seizoen was het Thiebaut die bijna op zijn eentje Denderleeuw een eindrondeticket bezorgde. Misschien is Schockaert in de heenronde de reddende engel?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties