Terugblik op de heenronde: Antwerp FC

Terugblik op de heenronde: Antwerp FC
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Op de Bosuil was er dit seizoen weinig reden tot vreugde. Antwerp loopt al het ganse seizoen achter de feiten aan en lijkt meer op een circus dan op een voetbalclub. In de terugronde is het hopen dat de derde trainer de goede wordt. Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft Antwerp met Marc Grosjean een Waalse trainer. Hij staat voor de zware opdracht om van Antwerp weer een team te maken dat in staat is om de laatste twee plaatsen te ontlopen.

Antwerp heeft ruim de slechtste verdediging in eerste nationale. De thuisaanhang mag zich dapper noemen om elke week weer naar de Bosuil af te zakken. Tegen Club Brugge, Germinal Beerschot en Standard werd het 0-4. Lokeren en Beveren kwamen met 0-3 winnen. Antwerp verkeerde al vroeg in het seizoen in de problemen en is er gedurende de ganse heenronde niet meer uitgeraakt. René Desaeyere kreeg na acht wedstrijden de rekening gepresenteerd. Amper 8 punten uit evenveel wedstrijden was te weinig volgens voorzitter Wauters. Opvolger en taxi-chauffeur Doy Perazic deed het echter nog slechter. In zijn negen wedstrijden haalde Antwerp slechts 5 punten. Slechts drie zeges dit seizoen: Westerlo op de tweede speeldag en Lierse in eigen huis, en een kleine zege bij Charleroi.

Voorzitter Wauters wees met een beschuldigende vinger naar de pers, maar moet gewoon in eigen zak kijken. Antwerp hanteert al jaren een politiek om pas in laatste instantie een trainer aan te stellen, waardoor deze geen inspraak heeft in het transferbeleid en dat ze bij het Antwerpse bestuur niet meteen veel voetbalkennis hebben, bewezen ze reeds in het verleden. Trainer Desaeyere werd pas de dag voor de eerste training aangesteld, vond toen al dat de kern versterkt diende te worden en kreeg gelijk. Meer dan eens werd Antwerp door de tegenstander belachelijk gemaakt. Kleine nederlagen hadden in principe veel hoger kunnen oplopen als er efficiënter afgewerkt werd.

Het bestuur greep in en Desayere mocht vertrekken. Met Perazic hoopte men waarschijnlijk op een Ferrera- of Brys-effect, maar de Serviër kreeg de ploeg niet op sleeptouw. Meer zelfs, hij verloor de greep op de groep en elke dag verschenen de wildste verhalen in de pers over de gebeurtenissen op Antwerp. Dat Perazic niet kon aanblijven werd dan ook al snel duidelijk. Hij had geen gezag ten aanzien van de spelers, en men maakte hem meermaals belachelijk. Het toppunt van zijn onwetendheid was de bekerwedstrijd op Anderlecht toen Perazic verheugd was dat Aruna niet meespeelde en vervangen werd door de voor hem onbekende Dindane. Antwerp stond na amper twee minuten al evenveel doelpunten in het krijt en daarmee was de ziel volledig verdwenen uit de ploeg.

Wauters en co besloten om de samenwerking met Perazic al snel weer te beëindigen, maar maakte opnieuw dezelfde fout. Pas op de dag van de eerste training werd de nieuwe trainer bekend gemaakt. Met Marc Grosjean maakte het dan wel een goede keuze, de vraag blijft of het mogelijk is om van dit Antwerp nog iets te maken.

Morgen, het slot: Charleroi
De andere reportages treft u in het rechtermenu aan
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties