Valencia op kop

Valencia neemt de koppositie in de Primera División over van Real Madrid door een zege bij Albacete. Na goals van Arnold Bruggink dacht Real Mallorca de drie punten binnen te hebben, maar Celta de Vigo kwam sterk terug.Valencia won met 1-0 van Albacete. Die stand stond al na acht minuten op het scorebord. Jorge Lopez tekende voor de enige treffer, door te scoren vanaf de strafschopstip. De penalty was zeer omstreden, omdat Paco Peña duidelijk buiten het strafschopgebied de gewraakte overtreding maakte op Pablo Aimar. Door de winst heeft Valencia 43 punten en dat is er eentje meer dan Real Madrid, dat later zaterdagavond verloor van Real Sociedad. Hierdoor is Valencia herfstkampioen.

Met nog twintig minuten op de klok dacht Real Mallorca op eigen veld zeker te zijn van de drie punten. De thuisploeg leidde met 2-1 tegen Celta de Vigo, dat onder de degradatiestreep stond. Mallorca had de voorsprong met name te danken aan Arnold Bruggink. In de dertiende minuut ontving hij de bal van Colsa, waana hij met zijn rechter uithaalde: 1-0. Binnen drie minuten bracht José Ignacio Celta alweer langszij via een fraaie uithaal vanaf de rand van de zestien. Maar vlak voor rust bracht Bruggink Mallorca wederom op voorsprong. Hij benutte een strafschop na een overtreding van Silvinho.

Toch verloor Mallorca, alhoewel het na rust nog een flink aantal kansen kreeg. De meeste mogelijkheden waren voor Bruggink, maar hij faalde. Het keerpunt kwam in de 67ste minuut, door een rode kaart van Nené, omdat hij Savo Milosevic van achteren had neergelegd.

Niet veel later profiteerde Celta. In de 71ste minuut kopte Jesuli binnen op aangeven van Silvinho en vijf minuten voor tijd schoot Peter Luccin raak vanaf de strafschopstip. Ver in blessuretijd besliste Savo Milosevic na een nieuwe counter de partij: 2-4.

Finidi kwam als invaller in het veld en maakte zo zijn officiële comeback bij Real Mallorca. Hij kon echter inet voorkomen dat zijn club de vierde opeenvolgende nederlaag incasseerde.