Verslagen Premier League 10-01-2004

Arsenal-Middlesbrough 4-1

De Gunners zetten druk op Man Utd dat morgen speelt tegen Newcastle. Arsenal begon sterk aan de match, maar Boro overleefde de eerste storm. Pas na 39 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was Henry die een strafschop benutte. De alweer ijzersterk spelende Franse spits leidde zijn ploeg naar een vlotte zege. Door een owngoal van Quedreu kwam Arsenal 2-0 voor. Pires en Ljungberg diepten de voorsprong uit alvorens Maccarone vanop de stip de 4-1 eindstand mocht vastleggen. Opvallend was de goede prestatie van Jeremy Aliadiere, de jonge Franse spits van Arsenal die tijdens de rust geblesseerd het veld moest verlaten.

Liverpool-Aston Villa 1-0

Liverpool won voor de derde keer in één week tijd. Paul Jones verdedigde het doel bij Liverpool. Michael Owen was er eindelijk terug bij. De sterspeler knalde in de beginfase een bal tegen de dwarsligger. Liverpool was dreigend, maar had een Mark Delaney nodig om te scoren. De speler van Aston Villa kopte tijdens een duel met Danny Murphy de bal in zijn eigen doel. De Merseysiders bleven sterk spelen, geïnspireerd door een subliem spelende Diouf. Toch kwamen de bezoekers in de slotfase nog bijna langszij.

Blackburn-Bolton 3-4

Een opvallend resultaat in Blackburn-Bolton. Na twee minuten stond het al 1-1. Nolan scoorde voor Blackburn, Gresko voor Bolton. Yorke en Cole brachten Blackburn 3-1 voor, maar Bolton gaf zich niet gewonnen en kwam terug in de match via een doelpunt van Djorkaeff. In de slotfase sleepten ze zelfs de zege in de wacht dankzij Stelios en Nolan.

Fulham-Everton 2-1

Saha vanop de stip en Malbranque brachten Fulham 2-0 voor. In de tweede helft werd een mooi schot van Rooney van de lijn gered door van der Sar. Uiteindelijk kon Kilbane tien minuten voor tijd toch de 2-1 scoren, maar verder kwam Everton niet meer.

Charlton-Wolves 2-0

Jason Euell speelde zijn honderste match voor Charlton en vierde dat door twee doelpunten te scoren. Hierdoor heeft Wolves nog steeds niet op verplaatsing gewonnen.

Portsmouth-Manchester City 4-2

Beide ploegen creëerden veel kansen in deze match. Vooral Fowler was actief, maar hij wist niet te scoren. Nadat Stefanovic de thuisploeg op voorsprong had gebracht waren het Anelka en Sibierski die City 1-2 voor brachten. Yakubu maakte de gelijkmaker voor Pompey. Sheringham en weer Yakubu bezorgden Kevin Keegan de zoveelste kater van het seizoen. 4-2 verloor zijn ploeg.

Birmingham-Southampton 2-1

De Saints kwamen voor via Ormerod, maar een owngoal van Hall bracht de score in evenwicht. Birmingham won uiteindelijk nog via Kenna. In de 70ste minuut verloor Southampton Prutton nadat hij rood kreeg voor een elleboogstoot op Kenna.

Leeds-Tottenham 0-1

Robbie Keane scoorde tegen zijn ex-club de enige goal, waardoor Leeds steeds dieper wegzakt in de degradatiezone.