Temmink vergeet groene kaart te trekken

Temmink vergeet groene kaart te trekken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Temminks optreden in de Franse topper tussen AS Monaco en Olympique Lyon is niet geruisloos voorbijgegaan. Na afloop kreeg hij complimenten van Monaco's winnende coach Didier Deschamps. 'Er waren veel man tegen man-gevechten, maar hij zat er kort op en liet het niet uit de hand lopen. Een toparbiter', oordeelde de ex-international.

Toch was er voor Temmink ook een curieus voorval tijdens de wedstrijd. De Nederlandse reus, die naar eigen zeggen geen woord Frans spreekt, vroeg na een ogenschijnlijk zware blessure van een van de spelers om een brancard. Het in Nederland gebruikelijke gebaar met de twee pompende armbewegingen had geen resultaat. De paraat staande broeders bleven stokstijf wachten.

'Ze blijken het hier heel anders te doen', legde Temmink na afloop uit aan De Telegraaf. 'De arbiters hebben in Frankrijk een groene kaart op zak. Dat bestaat al tien jaar. Laat je hem zien, dan mogen de dokter en verzorgers het veld op. De vierde man had hem op zak en wij hadden er geen feedback over gehad. Hij kwam er in de pauze mee aanzetten, toen hebben we het er maar bij laten zitten.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties