Voorbeschouwing twintigste speeldag

Voorbeschouwing twintigste speeldag
Foto: © SC

SK Ronse zette deze week zijn trainer Pister op straat. Of Ronse daarmee Brussels op het veld zal kunnen verrassen, zal uit de wedstrijd moeten blijken. Normaal gezien mag Brussels echter thuis geen problemen hebben met Ronse. Ook de naaste achtervolgers hebben bijna allemaal een thuismatch voor de boeg. KV Oostende krijgt Dessel op bezoek. Dessel werd vorige week in eigen huis verrast door Roeselare De groen-witten willen een 0 op 6 als start in 2004 missen. Voor Oostende is het de eerste wedstrijd met inzet van het nieuwe jaar.

Ook de drie ploegen die de derde plaats bezetten, mogen in eigen huis spelen. Tubeke mag Eupen ontvangen, de ploeg die vorige week Brussels in bedwang hield. SV Zulte-Waregem krijgt Virton op bezoek. Nu de West-Vlamingen langzaam verlost geraken van blessures, mag Virton geen problemen geven. Verbroedering Geel is gastheer voor Tienen. Geel speelde vorige week gelijk en hoopt snel in 2004 een zege te pakken. Nummer zes, Roeselare krijgt Denderleeuw bezoek, nog altijd nummer achttien.

Voor de degradatiekandidaten wachten bijgevolg bijna allemaal uitwedstrijden. Zoals reeds gezegd: Ronse moet naar Brussels, Denderleeuw naar Roeselare, Tienen naar Geel. Deinze moet op verplaatsing naar Wezet. Vooral Deinze hoopt op een puntje. De Deinzenaren pakten vorige week hun eerste punten onder Mestdagh. Wezet is daarenboven een ploeg die Deinze ligt.

In de middenmoot staan er nog twee partijen op het programma. Hamme ontvangt Maasmechelen, Aalst krijgt Sporting West op bezoek.

Zaterdag om 19.30 uur:
Verbroedering Geel - KVK Tienen

Zaterdag om 20.00 uur:
Tubize - Eupen
KV Oostende - Dessel Sport
FC Brussels - SK Ronse

Zondag om 15.00 uur:
KSV Roeselare - Denderleeuw
SV Zulte Waregem - Virton
Hamme - Patro Maasmechelen
Wezet - SK Deinze
Eendracht Aalst - Sporting West
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties