Milan virtueel aan kop

AC Milan heeft een goede zaak gedaan op de 18e speeldag van de Serie A. Als het woensdag zijn inhaalwedstrijd wint van Siena, komt het alleen aan kop, voor het eerst dit seizoen.

De Rossoneri kenden geen genade met Ancona. De laatste in de stand werd met forfaitcijfers huiswaarts gestuurd. Aan de rust stond de stand nog in evenwicht en het duurde tot de 64e minuut voor daar verandering in kwam: toen kreeg Milan een twijfelachtige strafschop na handspel in de 16 meter. Shevchenko scoorde en de veer was gebroken bij Ancona. Rui Costa, Tomasson (strafschop) en tweemaal Kaka zorgden nog voor een zware nederlaag voor de bezoekers.

AS Roma liet thuis een steek vallen tegen Udinese: een doelpunt van Panucci na 16 minuten leek de wedstrijd te beslissen, maar 1 minuut voor tijd scoorde Jankulovski met een mooi vluchtschot. De Romeinen verliezen zo dure punten in de strijd om de Scudetto.

Inter kon alweer niet winnen: in Modena werd het 1-1. De Uruguayaan Recoba bracht de Nerazzurri na 11 minuten aan de leiding. Een kwartier later kreeg Modena een unieke kans om gelijk te komen, maar Milanetto zag zijn strafschop gepareerd door Toldo. In de 41e minuut was het dan toch raak: Makinwa lobde de bal over Toldo in doel. In de 2e helft veranderde, ondanks de inbreng van neo-'interista' Adriano, niets meer aan de stand.

Lazio won met 0-1 van Lecce, een doelpunt van Cesar na 56 minuten was voldoende voor de 3 punten. Cassetti kreeg 4 minuten daarna rood voor protesteren en het lukte de thuisploeg niet om met zijn tienen iets terug te doen.

Parma en Bologna hielden het op 0-0 en Chievo won van Brescia met 3-1. Caracciolo scoorde voor de rust maar na de pauze zette de thuisploeg de scheve situatie recht: Barzagli (52'), Santana (73') en Sculli (84') scoorden.

De zondagavondwedstrijd tussen Empoli en Juventus werd een doelpuntenfestijn: 3-3 werd het en 2 spelers scoorden een 'tripletta'. Rocchi bracht Empoli op voorsprong na 21 minuten maar David Trezeguet stelde 9 minuten later gelijk. In de 2e helft was het eerst Juventus dat scoorde, opnieuw via de Franse aanvaller (50') maar Rocchi ontbond zijn duivels en in 7 minuten tijd stond Empoli opnieuw voor. Trezeguet had echter het laatste woord in de 76e minuut en zo eindigde de wedstrijd op 3-3