Osasuna stunt op Valencia

Vandaag vielen er een hoop goals in de Spaanse Primera Division. Zo eindigde Celta de Vigo - Real Sociedad op 2-5. Dé verrassing van de dag kwam echter van Osasuna, dat met 0-1 won op het veld van Valencia.

Door het 0-1 verlies tegen Osasuna verspeelt Valencia haar eerste plaats aan Real Madrid. De schuldige was Mauricio Pellegrino, die vlak voor rust de bal in eigen doel bracht. Later bleek het de winnende treffer voor Osasuna, dat zo een goede zaak doet in het klassement. Men komt immers op 2 punten van Atlético Madrid en een bijhorende Champions League plaats.

In Celta de Vigo - Real Sociedad vielen 7 goals. De eerste viel al na enkele seconden spelen, want Gustavo Lopez maakte de openingstreffer al in de 1e minuut. 20 minuten later gaf Celta de voorsprong weer uit handen. Het was Kovacevic die de 1-1 tegen de netten kreeg. 4 minuten voor rust kwam Sociedad zelfs op voorsprong, na een owngoal van Savo Milosevic. Vlak na rust kreeg Celta een penalty, die feilloos werd omgezet door Peter Luccin. Uiteindelijk zorgden een goal van Xabi Alonso en twee van Nihat Kahveci voor de overwinning van Sociedad. Celta blijft zo in de degradatiezone, terwijl Sociedad opnieuw kan aansluiten bij de brede subtop.

Voor het Espanyol Barcelona van Erwin Lemmens wordt het dringend tijd dat men weer punten gaat pakken. De Catalaanse ploeg staat immers laatste met slechts 11 punten uit 20 duels. Ook vandaag verloor men, dit keer van Real Betis. Na goals van Mingo en Fernando (op penalty) kwam Betis 0-2 voor. Raul Tamudo kon nog de aansluitingstreffer maken, maar verder kwam Espanyol niet.

Malaga - Valladolid was een duel tussen twee ploegen met evenveel punten (nl. 26). Valladolid trok uiteindelijk aan het langste eind. De thuisploeg kwam nochtans op voorsprong via Salva. Oscar maakte nog voor rust gelijk en bracht na rust Valladolid op voorsprong. Julio César bracht tien minuten voor tijd de geruststellende 1-3 op het scorebord, maar een minuut later gaf Salva Malaga weer een beetje hoop. Toch bleef het bij 2-3.

Ook in Racing Santander - Real Murcia vielen er 5 goals. Dit keer was echter de thuisploeg de gelukkige. Een hattrick van Francisco Javi Guerrero bezorgde Santander de volle pot. Juan Esnaider en David Karanka scoorden de twee goals voor Murcia.

Mallorca wist dan weer met 1-3 te winnen op het veld van Real Zaragoza. Delibasic, Arnold Bruggink en Nene schonken Mallorca de zege. Ponzio hield het iets of wat spannend met zijn treffer voor Zaragoza.

Tenslotte wist Barcelona eindelijk nog eens te winnen. Het deed dat op het veld van Sevilla. Patrick Kluivert scoorde de enige goal van de wedstrijd en kroonde zich daarmee tot matchwinnaar. Vijf minuten voor tijd kreeg Lluis marti van Sevilla nog een tweede gele kaart.