Sampdoria en Siena winnen

Tijdens de vooruitgeschoven wedstrijden van de 18e speeldag van de Serie A hebben Sampdorie en Siena hun thuiswedstrijd gewonnen.

Sampdoria vloerde Reggina met 2-0. Net voor en net na rust scoorde Bazzani, gevolgd door o.a. Juventus en AC Milan. Door die thuisoverwinning staat Sampdoria voorlopig op een mooie 7de plaats.

Siena rekende in een dolle slotfase af met Perugia, dat dicht bij zijn 1e seizoensoverwinning was. Fabrizio Ravanelli toonde dat hij het scoren nog altijd niet is verleerd: na 6 minuten trof hij raak vanop vrije trap. Die voorsprong bleef lang op het bord, ook nadat Grosso van het veld moest na 2 gele kaarten (58') en Perugia met een man minder verder moest. 3 minuten voor het einde lukte het dan toch voor Siena: Flo scoorde de gelijkmaker. In de blessuretijd maakte Menegazzo het feestje compleet voor Siena. Coach Papadopulo wist met zijn vreugde niet goed blijf en werd nog naar de tribune verwezen maar dat kon de pret niet meer bederven. Siena blijft veilig in het midden van het klassement, Perugia blijft voorlaatste.