West Ham wint van Wolves in de FA Cup

Wolves-West Ham 1-3

West Ham (First division) ging in Wolverhamton winnen tegen Wolves (Premier League). Doelpunten van Brian Deane, Marlon Harewood en David Connolly in de eerste helft verzekerden de Hammers van een plaats in de vijfde ronde van de FA Cup. Ganea had tussendoor gescoord voor Wolves. In de tweede helft miste invaller Leon Clarke een open kans voor de thuisploeg, en vlak voor tijd belandde de lobbal van Colin Cameron tegen de paal.

Northampton-Manchester United 0-3

Na drie minuten stopte thuisdoelman Harper een strafschop van Forlan. Northampton speelde goed mee in een aantrekkelijke wedstrijd, en kreeg via Asamoah zelfs de kans op de 1-0. Toch kwam Manchester United 0-1 voor via Michale Silvestre. Door een owngoal van Chris Hargreaves werd het 0-2. Man Utd hield de controle en Forlan bracht de eindstand op 0-3. Northampton zocht wel de eerredder, maar Asamoah trof het doelhout. Carrol moest ook verschillende keren ingrijpen. Northampton kan met opgeheven hoofd de FA Cup verlaten.

Everton-Fulham 1-1

Everton en Fulham moeten een replay spelen in Fulham nadat Jeffers in blessuretijd de gelijkmaker binnen tikte voor de thuisploeg. Fulham was op voorsprong gekomen via Davis.

Manchester City-Tottenham 1-1

Manchester City kon weer niet winnen. Ze waren thans sterk begonnen aan de match en nadat Fowler tegen de paal kopte, kon Anelka de bal binnen werken. Maar in de tweede helft speelde Tottenham sterker en kon via Doherty een replay afdwingen. Tottenham bleef drukken, maar kwam niet meer tot scoren. In de slotfase nam City het initiatief weer over en Macken miste de beste kans van de match. Het bleef 1-1.

Nottingham Forest-Sheffield United 0-3

Forest domineerde lange tijd, maar Lester, Morgan en Allison maakten de doelpunten voor Sheffield. De thuisploeg bleef kansen missen en zo kwamen de overdreven cijfers (0-3) op het bord.