Update: Toekomst Sir Alex op de helling

Update: Toekomst Sir Alex op de helling
Foto: © SC

Als het van de twee grootaandeelhouders van Manchester United afhangt, dan hoeft Sir Alex Ferguson niet te hopen op een contractverlenging tot 2007 bij 'The Reds'. De twee zijn de Ierse paardenmagnaten John Magnier en J.P. McManus. Zij willen eerst een onderzoek afwachten naar gesjoemel bij enkele transfers van van de zomer.

Jason Ferguson, de zoon van Sir Alex, zou zich hebben verrijkt bij de aankopen van de Amerikaanse doelman Tim Howard, David Bellion (Sunderland) en Cristiano Ronaldo (Sporting Lissabon).

Het is vooral John Magnier die dwars ligt. Hij was tot voor kort een boezemvriend van Ferguson en beiden deelden hun passie voor paarden. Maar die relatie is serieus bekoeld na een ruzie over de eigendomsrechten van Rock of Gibraltar, een klasse-renpaard dat honderdduizenden euro’s waard is. Ferguson zegt dat hij voor de helft eigenaar is van het dier, terwijl Magnier dat in alle toonaarden ontkent.

Dat dit conflict de toekomst van manager Sir Alex Ferguson bij Manchester United op een helling zet, is larie, aldus Algemeen directeur David Gill. Maar Magnier en McManus hebben door hun aandelen heel wat invloed. Ferguson zit al vier maanden rond de tafel met de clubleiding zonder dat er enige vooruitgang wordt geboekt. Het huidige contract van de Schotse manager loopt midden 2005 af. De supporters van Man U staan alvast achter Ferguson. Tijdens het duel voor de FA Cup tegen Northampton Town zondag scandeerden de 1200 meegereisde fans minutenlang zijn naam.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties