Diegem - KVSK 1 - 2

Na de overwinning tegen Bocholt, merk je dat iedereen binnen KVSK United er terug in gelooft. Zowel supporters als de spelers. De hele entourage leeft op dit ogenblik mee. Erg leuk, op voorwaarde natuurlijk dat de ploeg blijft winnen. De nieuwe opdracht werd tot een goed einde gebracht. Maar niet zonder bloed, zweet en tranen...

Benny Lunenburg en Mirek Waligora waren geschorst voor deze wedstrijd terwijl Robin Stroobants na enkele maanden inactiviteit terug op de bank zat.

De wedstrijd begon erg goed voor de bezoekers. Na twee minuten zette uitblinker Youssef Achami United op een 1-0 voorsprong.

Je verwachte dan een leuke voetbalnamiddag maar op het kleine veld kreeg United geen grip op de wedstrijd. Het vlotte spel van vorige week was ver zoek. Geen enkele combinatie lukte, geen enkele bal kwam aan.

Het spook van voor de winterstop kwam stilaan op de proppen. Enkele minuten voor tijd maakte Diegem de gelijkmaker via Linussio, en zo zag de United-aanhang weer twee belangrijke punten verloren gaan.

Dat was dan buiten de waard gerekend. Het moet niet alleen KVSK United overkomen, het mag ook wel eens de tegenpartij zijn die het deksel op de neus krijgt. Dat moet Achami in de allerlaatste minuut gedacht hebben toen hij de bal na een corner keihard binnenkopte.

1-2, drie punten extra en een kleine kans op de periodetitel. Maar nog belangrijker: KVSK United kruipt stilaan dichter bij de top-twee.