Blankenberge - VG Oostende 4-3

Blankenberge zegeviert op kracht en karakter De wedstrijd tussen Blankenberge en VG Oostende is uitgegroeid tot een faire maar pittige partij gekruid met zeven goals en een rode kaart met uiteindelijk Blankenberge als verdiende overwinnaar.

Door de afwezigheid van Avoki (geelgeschorst), Lampo en Tanghe (beiden gekwetst) diende trainer Catrysse opnieuw zijn elftal te herschikken. De jeugdige Aram startte op de rechterwing, Cool speelde centraal achterin en Quidousse plakte op Vandendriessche.Blankenberge dat met hevig windvoordeel startte zorgde voor het eerste gevaar. Doelman De Crues redde de pegel van Torresan.VGO klom op voorsprong in de 9e min toen Volckaert, goed ingesneden, een vrijschop van D’Hulster keihard binnenkopte ( 0 – 1)Kort daarop mocht Deblauwe na een doorsteekpas van Houdart aanleggen en was er een puike redding nodig van doelman Wittevrongel om de 0 – 2 te voorkomen.In plaats van 0 – 2 werd het 1 – 1 nadat kapitein Ducheyne een vrijschop van Torreson al te gemakkelijk mocht binnenkoppen. Vijf minuten later kapte de jonge Aram zich vrij en schotelde vanop rechts de bal perfect op het hoofd van Deblauwe die doorkopte tot bij Houdart. Nicolas schoot raak vanuit een uiterst scherpe hoek. (1-2)De vreugde bij VGO was evenwel van korte duur want nog voor de rust kopte Ducheyne (weer hij) de 2-2 binnen na vrijschop van Vandenbergh.

Na de rust kwam Blankenberge 4-2 voor. Vooreerst kopte Vlaemynck een voorzet van de sterkspelende Vandendriessche binnen (3-2) waarna de ingevallen Coppens doelman De Creus kansloos liet op aangeven van Vandendriessche (4-2)VGO liet de moed niet zakken en nestelde zich opnieuw in de wedstrijd toen Richards centraal mocht oprukken en een strafschop versierde.Thuisdoelman Wittevrongel stopte de elfmeter van D’Hulster maar de ref liet de strafschop hernemen omdat, vermoeden wij, een speler van Blankenberge in de zestien stond. De te hernemen penalty, opnieuw getrapt door D’Hulster, werd nu feilloos omgezet.Daarna zette VGO alles op alles maar verder dan een verrassend schot van Bogaert kwamen de rood-gelen niet meer.In de slotfase werd de wedstrijd nog ontsierd door de rode kaart van Richards voor een te late tackle op Baert.