Interview: Christophe Verstappen

Interview: Christophe Verstappen
Foto: © SC

Ons volgend interview is er eentje met Christophe Verstappen. Op aanraden van Nico Van Bouwel hebben we deze speler van Nieuwkerken enkele vraagjes gesteld.Van Bouwel kende hem nog omdat ze samen bij Bornem de titel hebben behaald in 1e provenciale.

Voetballen, zat er dat van jongs af in bij jou? Waar en bij welke ploeg begon je?

Inderdaad, voetbal beheerste al zeer vroeg mijn leven. Ik begon recht tegenover mijn deur te voetballen bij K.F.C. Herenthout waar ik als preminiem startte. Duiveltjes bestonden in die tijd nog niet. Na 2 jaar werd ik ontdekt door VC Westerlo waar ik ook 2 seizoenen gebleven ben. Nadien maakte ik de overstap naar Lierse waar ik 9 seizoenen bleef.

Hoe kwam je eigenlijk bij Nieuwkerken terecht?

Ik kwam eigenlijk eerder toevallig bij Nieuwkerken terecht. Ik kende de club eigenlijk niet. Toen ik bij Bornem voetbalde, moesten we net na de winterstop een vriendenmatch spelen tegen Nieuwkerken. Ik scoorde die match 3 doelpunten en werd onmiddellijk na de match reeds door de voorzitter gecontacteerd. Dat Kris Andries er trainer werd heeft ook wel wat meegespeeld.

Als we even naar het huidige seizoen kijken, doet Nieuwkerken het gewoonweg schitterend! Hadden jullie dit verwacht, want jullie doen zelfs nog mee voor de eindronde! Was dat het doel voor het begin van het seizoen?

We zitten momenteel inderdaad in een zeer goede periode. We behaalden 15/15 en dat geeft een ploeg vertrouwen. Of dit verwacht was? Een beetje wel, als we met onze typeploeg spelen en iedereen haalt zijn niveau, dan zijn we een goede ploeg die iedereen aan kan. Dat hebben we dit seizoen al bewezen. We moeten gewoon van match tot match leven en dan zien we wel waar we uitkomen. Alles mag, niets moet, dat was het doel dat ons voor de competitie is toegefluisterd. Dus spelen we zonder druk!

Je bent zelf een middenvelder, wat is jouw favoriete positie? Aanvallend of verdedigend en waar speel je meestal bij Nieuwkerken.

Momenteel sta ik libero bij Nieuwkerken en dat is ook de positie die ik het liefste speel. Ik krijg er een vrije rol achter mijn verdediging. Mijn startsnelheid of beter starttraagheid is mijn zwakste punt en dat kan ik perfect verbergen als ik enkele meters voorsprong heb als libero. Mijn hoofdtaak is dus verdedigen maar met stilstaande fasen mag ik mee naar voor. Zo scoorde ik dit seizoen al 5 rozen als libero.

Welke zijn de negatieve en positieve kanten op dit moment bij de ploeg? Wat kan er nog beter?

Positief is in ieder geval dat de spelers een hecht blok vormen die voor elkaar door een vuur gaan. Op deze moment scoren we ook zeer vlot. En dan is er ook nog onze trainer, Colin Andrews, de beste trainer die ik heb mogen meemaken. Een man die de klappen van de zweep kent, weet wanneer er gewerkt moet worden en ook perfect weet wanneer er gelachen mag worden!Negatief is dat we op een match steeds een kwartiertje ongeconcentreerd spelen.

Hoe is de sfeer onderling?

De sfeer is zeer goed. Maar dat is altijd als je wint he!! We pesten elkaar voortdurend en halen geregeld grapjes met elkaar uit.

Wie is voor jou favoriet? Turnhout, Kortrijk of RS Waasland en waarom dan wel?

Volgens mij gaat het tussen Turnhout en RS Waasland gaan. Dat zijn de 2 meest complete ploegen van de reeks. Ze beschikken beide over een uitgebalanceerd team. Techniek, snelheid, ervaring, automatismen,.... Alles is aanwezig!

Over Turnhout gesproken, er spelen enkele ex-spelers van hen bij jullie. Ik denk aan Quintelier en Jacobs. Brengen zij de ploeg dat ietsje meer? Of zijn er nog andere spelers die er wat boven uitsteken voor de moment?

Bart en Peter zijn inderdaad belangrijke spelers voor ons. Peter is de man van de gouden assissts en Bart prikte er dit seizoen al 9 tegen de netten. Ook zijn spitsbroeder Amine Belfassi is een belangrijke speler. Hij trof al 10 keer raak voor ons! Vanachter zit ook alles snor met een Kenny Devuyst, David Vleesschouwer, Van hende en Malfliet.

Welke zijn je grote voorbeelden in de voetbalwereld?

Ik heb veel waardering voor spelers zoals een Franky Vanderelst. Spelers die niet echt in de picture lopen maar enorm belangrijk zijn voor de ploeg. Franky wist perfect wat hij kon, maar nog belangrijker, ook wat hij niet kon!!! Dan ben je een goede speler!

Dan even over jezelf, vertel eens wie ben je, wat doe je in het dagelijkse leven, heb je een vriendin/vrouw, kindjes.... Heb je nog andere hobby’s of slorpt voetbal te veel op van je tijd?

Ik heb een vriendin, Vervloessem Sofie, waar ik sinds een 1.5jaar mee samenwoon en dat bevalt me schitterend!! Ik werk momenteel voor de firma Estee Lauder, een cosmeticagigant. Ik verzorg daar de volledige import vanuit de hele wereld en de volledige douane-inklaring.In mijn vrije tijd besteed ik zo veel mogelijk aandacht aan mijn vriendin en vrienden. Mijn vrienden spelen allemaal ijshockey op een zeer hoog niveau en daar pik ik geregeld een match van mee! Voor de rest ga ik graag goed eten en een filmpje kan me ook wel bekoren.

Jijzelf en de toekomst, welke zijn je toekomstverwachtingen als voetballer?

Ik heb nog een contract van 1 jaar bij Nieuwkerken na dit seizoen. Daarna zien we wel wat er met me gebeurt... Echt ambitie om hogerop te spelen, heb ik niet meer.

Slotvraagje : wat verwacht jijzelf nog van de terugronde? Gaat Nieuwkerken volop strijden voor de eindronde?

Wij leven gewoon van match tot match en zijn niet echt bezig met die eindronde. Als we hem kunnen pakken, gaan we dat zeker niet laten liggen maar we willen niet vooruit lopen op de feiten! Beide voeten op de grond is ons motto.

Wie zou je willen dat we volgende keer interviewen?

Ik had graag gehad dat jullie voor Eddy Claes zouden kiezen. Dit is de keeper van Tsv Lyra. Ik heb met Eddy nog samen gespeeld in Lyra en dit seizoen nog tegen hem gescoord. Eddy is steeds een vriend gebleven, een man waarop je steeds kan steunen. Ik heb samen met hem supermomenten beleefd, zowel op sportief als op privégebied.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties