KVSK - Walhain 2 - 1

Met de komst van Wallonia Walhain kwam er een te duchten tegenstander naar de Gestelsedijk afgezakt. Walhain klopte vorige week nog Leuven in eigen huis en doen het de laatste weken best wel goed. Trainer Beyens was dus gewaarschuwd.

Met Michel Noben geschorst schoof Duisters naar het midden en Vincken ging een bank achteruit.

De eerste twintig minuten gebeurde er weinig. Het leek alsof de beide ploegen elkaar wat bleven aftasten. Alleen Wouter Scheelen kon voor enige opwinding zorgen met een afstandsschot dat naast dwarrelde. Pas in de twintigste minuut zette Walhain een eerste goede combinate op maar doelman Peeters zat goed tussen.

KVSK United klom rond het halfuur dan toch op voorsprong nadat de zieke Waligora een voorzet kon geven die door Scheelen goed aangenomen werd. Deze draaide zich goed en kon de bal hard in doel knallen. 1-0

Nog in dezelfde minuut mocht Nani door het hele middenveld en verdediging lopen zonder dat hem veel in de weg gelegd werd. Daarenboven kreeg hij nog alle tijd om aan te leggen. 1-1

Even later kwam de thuisploeg nog enkele keren dicht bij de 2-1 maar de Waalse verdedigers konden nog redding brengen.

Na de rust kwam Robin Stroobants al snel Gijs Houben vervangen. Na slechts enkele minuten scoorde hij zijn eerste doelpunt van het seizoen. Na een vrijschop van Klomp, plukte Stroobants de bal uit de lucht en tikte de bal goed binnen. 2-1

Van dan af was het weer bibberen tot de laatste minuut. Met enkele 'rare' beslissingen van de scheidsrechter er bovenop bleef het spannend. United kreeg nog enkele goede (tot zeer goede) kansen om de wedstrijd helemaal af te maken maar ook Walhain kreeg nog de kans om op gelijk hoogte te komen. Doelman Peeters redde echter de meubelen en zo komt United dichter bij de top daar Bocholt verloor op Doornik.