Top twee laat steek vallen

AC Milan bleef op 1-1 steken bij Lecce maar dichtste achtervolger Roma kon daar niet van profiteren: bij rode lantaarn Ancona kwam het niet verder dan 0-0. Juventus kan daar vanavond van profiteren, als het de punten thuishoudt tegen Reggina.

Lecce nam via een vrije trap van Chevanton na 20 minuten verdiend op voorsprong tegen de Rossoneri. Die voorsprong verspeelde het na 8 minuten in de 2e helft, toen topscorer Shevchenko de Milanezen langszij bracht. In de slotminuten kreeg Milan nog dé kans op de overwinning maar Nesta zag zijn kopbal op de lijn gekeerd.

Roma blijft 5 punten achterop, omdat het niet voorbij Ancona geraakte. De Romeinen kregen de beste kansen, maar Totti en Cassano wisten doelman Marcon niet te passeren.

Na de bekeruitschakeling afgelopen week alweer een nederlaag voor Inter: Udinese kwam in het Meazzastadion met 1-2 winnen. Na een gelijkopgaande 1e helft wist Pinzi in de 8e minuut van de 2e helft de bezoekers op voorsprong te brengen. In de 66e minuut verdubbelde Fava de voorsprong maar 6 minuten daarna bracht Cruz weer hoop in de Interharten. Toch veranderde de stand niet meer en Inter doet een slechte zaak in de strijd om het 4e en laatste CL-ticket.

Parma, concurrent voor die 4e plek, won wel. In Siena kwamen ze op slag van rust 1-0 achter door hun 'ex', Enrico Chiesa. Na rust stelden Gilardino en Bresciano (in de blessuretijd) orde op zaken: 1-2 dus.

In een harde wedstrijd hielden Bologna en Modena elkaar in evenwicht. Het werd 1-1 en er vielen liefst 8 gele kaarten en 1 rode. Colucci van de thuisploeg kreeg al na een halfuur zijn 2e gele maar 3 minuten daarna leidden de Rossoblu wel: Locatelli scoorde. Via Amoruso kwam Modena op gelijke hoogte in de 64e minuut.

Al na 5 minuten kwam Brescia op voorsprong tegen Sampdoria. Caracciolo scoorde na assist van Colucci. Het duurde tot de 57e minuut voor Sampdoria het evenwicht herstelde: Doni krulde een vrije trap voorbij Agliardi: 1-1.