Manchester City wint eindelijk nog eens

Verslag van Chelsea-Arsenal en Manchester United-Leeds

Bolton-Manchester City 1-3

Het was van 1 november 2003 geleden dat Manchster City nog gewonnen had in de Premier League. Na 22 minuten leek het weer fout te gaan toen Kevin Nolan thuisploeg Bolton 1-0 voor bracht, maar nog voor rust kon Robbie Fowler twee keer scoren. Vooral het tweede doelpunt van de 28-jarige spits was een juweeltje. Hij controleerde een uittrap van doelman James op de borst en knalde de bal schitterend voorbij Jaaskelainen. De voormalige international lijkt terug naar zijn topvorm te groeien na enkele jaren in de lappenmand. Het werd uiteindelijk 1-3 toen Charlton een schot van McManaman in eigen doel devieerde. Door deze zege krijgt Manchester City weer wat ademruimte in de strijd tegen de degradatie.

Newcastle-Middlesbrough 2-1

Newcastle deed een goede zaak in de strijd voor het vierde ticket voor de voorrondes van de Champions League. Newcastle speelde een heel zwakke eerste helft. De bezoekers waren verdiend op voorsprong gekomen via Boudewijn Zenden, maar in de tweede helft konden de Magpies de overwinning binnenrijven. Craig Bellamy kon profiteren van een fout van Ugo Ehiogu om de gelijkmaker te scoren. Alan Shearer, die al vijf matchen niet meer gescoord had, mocht vanop de stip de 2-1 op het bord brengen.

Wolves-Fulham 2-1

Doelpunten van Paul Ince en Carl Cort bezorgden Wolves een nieuwe overwinning. Ince trof zelfs nog eens het doelhout alvorens Steed Malbranque de aansluitingstreffer kon scoren voor Fulham. Verder kwamen de bezoekers niet meer. Wolves geraakt zo van de laatste plaats weg. Leeds en Leicester staan achter de Wanderers.

Southampton-Everton 3-3

Everton en Southampton maakten er een spektakelstuk van. Tien minuten voor tijd stonden de bezoekers uit Liverpool 1-3 voor. Rooney scoorde twee keer voor Everton en ook Ferguson pikte zijn goaltje mee. Tussendoor had Phillips Voor de Saints gescoord. Beattie mochte tien minuten voor affluiten vanop de stip Southampton terugbrengen tot 2-3. In blessuretijd maakte Fernandes met een geweldig afstandsschot zelfs nog gelijk.

Charlton-Blackburn 3-2

Ook in Charlton-Blackburn was er een spannende ontknoping na een doelpuntenrijke wedstrijd. Carlton Cole en Jason Euell brachten Charlton 2-0 voor. Andy Cole gaf de bezoekers terug hoop. In de 90ste minuut kon de mee opgerukte doelman Brad Friedel van dichtbij de gelijkmaker binnentikken. Blackburn leek een punt uit de brand te slepen, maar in blessuretijd zorgde Claus Jensen voor een nieuwe ommekeer. Hij maakte er 3-2 van.