Leuven wint topper tegen KVSK United

Leuven wint topper tegen KVSK United
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven - KVSK United 2 - 1

Door de uitslagen van gisterenavond kreeg deze topper nog meer belang dan ze al had, maar dat was niet te merken bij OHL. United leek wel wat zenuwachtig in het begin van de wedstrijd en OHL probeerde daarvan te profiteren.

Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam na een corner van Vergeylen die rechtstreeks indraaide en met moeite uit doel kon gehouden worden door doelman Peeters. OHL bleef druk zetten en Peeters moest opnieuw ingrijpen op een kopbal van Vande Gucht.

Diezelfde Vande Gucht had op het kwartier wel meer succes. Na een vrije trap schermde De Voeght de bal lang genoeg af om vervolgens breed te leggen op Vande Gucht. Zijn schot week lichtjes af op een been van een verdediger en ging over de keeper in doel.

United moest reageren en deed dat ook, maar op het eerste gevaar was het wachten tot de twintigste minuut toen Berghmans een schot van Scheelen zonder veel moeite kon pakken.

OHL probeerde KVSK goed op te vangen, maar in de 25e minuut zorgde een dekkingsfout voor de gelijkmaker: Waligora stond alleen aan de tweede paal en had maar in te koppen.

In een tweede helft kon de wedstrijd alle kanten uit en het bleef een aangenaam kijkstuk met goed voetbal, veel strijd en vooral veel betwistbare beslissingen. Zo werd er in het laatste halfuur maarliefst zes maal geel getrokken, waarvan vier voor de bezoekers.

Maar het was OHL dat aan het langste eind trok dankzij Hans Goethuys, die een discutabele penalty, omzette tien minuten voor het einde.

Door deze overwinning klimt OHL naar de tweede plaats en zakt KVSK af naar de vijfde plaats in de rangschikking.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties