Roma verplettert Siena

AS Roma heeft zich goed herpakt na het gelijkspel van vorige week bij rode lantaarn Ancona. Neo-eersteklasser Siena werd met liefst 6-0 huiswaarts gestuurd. Coach Capello was zeker van winst voor aanvang en zijn voorspelling kwam uit. Na een halfuur was de wedstrijd al gespeeld: in de 18e en 26e minuut scoorde Antonio Cassano en in de 29e minuut was het de beurt aan Mancini: 3-0. Onmiddellijk na de rust kreeg Zebina rood en moesten de Giallorossi met zijn tienen verder. Geen probleem echter, want nadat Totti eerst nog een penalty mistte, scoorden Cassano (zijn 3e), Delvecchio en ook Totti. Tussendoor kreeg Juarez rood bij Siena. 6-0 en zo blijft de kloof met Milan 5 punten.

Juventus had het niet gemakkelijk in Bologna. Het was een wedstrijd met weinig kansen en een doelpunt van Iuliano in de 56e minuut was genoeg voor 3 gouden punten.

In Chievo - Lazio bleef het 0-0. Nochtans kreeg Lopez een uitstekende kans in de 58e minuut: Malago werd uitgesloten voor een penaltyfout en Lopez mocht het vonnis vanop de stip vellen, maar Marchegiani, ex-Lazio, stopte zijn elfmeter.

Perugia vierde zijn 1e overwinning van het seizoen. In Reggina werd het 1-2 met een doelpunt in de laatste minuut van veteraan Hubner. Ze Maria had de bezoekers al op voorsprong gebracht maar vanop de stip bracht Cozza Reggina langszij. Perugia leek op zijn zoveelste gelijkspel af te stevenen tot de ingevallen Hubner toch voor de 3 punten zorgde. Perugia blijft wel nog een eind verwijderd van een veilige plaats.

Udinese won met 3-0 van Ancona (Fava, Jankulovski, Pizarro) en Modena-Empoli werd 1-1. De doelpunten kwamen van Amoruso voor de thuisploeg en Rocchi voor de bezoekers.