Zwevegem pakt gouden punten

Zwevegem pakt gouden punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 23ste speeldag liet het bedreigde Zwevegem zich niet in de luren tegen Eine dat nochtans evenzeer de puntjes kan gebruiken.

Na een aanvankelijk gelijkopgaande eerste helft scoorde Vanherpe, randje buitenspel, net voor rust een belangrijke Zwevegemse openingstreffer. Toen Gomez nog voor de pauze verdubbelde leek de thuisploeg naar winst af te stevenen. Dat werd echter vlak na de herneming op de helling geplaatst door de bezoekende aansluitingstreffer. Zwevegem antwoordde evenwel per kerende wegens een derde treffer.

Ook E. Aalter deed enigszins een goede zaak ondanks slechts een draw tegen Izegem. De rood-witten prijken nu op een 13de plaats al mogen ze zeker geen victorie kraaien want het verschil met Eine en Zwevegem blijft amper één en twee punten. In de eerste helft zorgde een gekrulde vrije trap van Gysel voor Aalterse voorsprong. Na de hervatting toonden de borstelmakers zich sterker wegens de gelijkmaker via De Corte. Thuisdoelman Morthier profileerde zich tot puntenwinnaar door de elfmeter van Verholle te pareren.

Daarentegen werd hekkensluiter Templeuve door een trefzeker Gent-Zeehaven onder de graszoden gestopt. Ruim 40 minuten konden de bezoekers de schijn op houden. Net voor en na rust scoorden Derraz en Van Damme voor Zeehaven. Even spartelde Templeuve tegen met de aansluitingstreffer via Deswarte. In de slotfase verzilverde Derraz vanop de stip een derde doelpunt terwijl nadien in vier minuten tijd Vandendorpe en Jacobs de Henegouwse bezoekers op de grasmat spijkerden.

In een zwakke partij dreigde aanvankelijk Zottegem zonder veel gevaar. Na rust knalde de ingevallen Avonture voor Gistel op de paal waarna Tanghe in de rebound afwerkte. In het verder verloop kon een uitstekende thuisdoelman erger voorkomen na bezoekende pogingen via D'hondt en Notredame.

Lovendegem slikte in de eerste helft twee doelpunten in vier minuten toen libero Hoste tweemaal in de fout ging. In de tweede helft trachtte Lovendegem het ontij te keren. De Maertelaere zag hierbij zijn elfmeter gestopt door een attente bezoekende doelman Van Dromme.

Rond het halfuur kwam Evergem een eerste keer dicht bij het Wielsbeke-doel en dat leverde meteen de openingstreffer op via Rombaut. Drie minuten later kwam de thuisploeg in numerieke minderheid wegens rood voor De Cock. Net voor rust verdubbelde De Storme en zag Wielsbeke de bui al hangen. In het vierde kwartier zorgde Dhondt met de aansluitingstreffer vanop de stip voor een vleugje hoop. Desondanks liet de Wielsbeekse numerieke minderheid zich voelen. In het slotkwartier benadrukte De Storme dat met twee Evergemse treffers.

Bij leider Rac. Waregem startte Lauwe met een bliksemschicht op de thuislat. De aanhef overigens van een sterk bezoekende halfuur. Ingevallen thuisdoelman Brondeel moest knap redden op poging via Couvreur terwijl na rust Despriet op onderkant Lauwe-lat knalde. Daarna zag bezoeker Delaere zijn poging op de paal stranden. In het slotkwartier zou een afschamper na vrijschop van Acke via Bettens doelman Verschaete te grazen nemen.

In de vrijdagnocturne op Oudenaarde begon Eernegem met zwier wegens de openingstreffer via Despondt. Ondanks de thuisploeg de betere kansen versierde zou Medlandt met de verdubbeling Oudenaarde op de rand van de nederlaag plaatsen. Nog voor rust zorgde Browaeys met de aansluitingstreffer voor een Oudenaardse positieve injectie. Na rust zou Jurgen Carbonelle, ingevallen voor de gekwetste Kabemba, zich profileren tot matchwinnaar met twee doelpunten. Tevens een knap debuut voor kersverse oefenmeester Angelo Nijskens wegens een 4 op 6 na twee wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties