Sterke remonte van Juve

Brescia leek aan de rust gewonnen spel te hebben tegen Juventus, dat op dat moment alle kansen op de Scudetto verspeeld leek te hebben. Maar de Oude Dame kwam ijzersterk terug.

Mauri scoorde al na 3 minuten na een blunder van de zwartwitte defensie. In de 39e minuut verdubbelde Caracciolo de voorsprong en die 2-0 was niet eens overdreven: Brescia was de betere ploeg.

Na de rust kwam Juventus als herboren uit de kleedkamer. Na 7 minuten in de 2e helft werd Nedved neergelegd in het strafschopgebied. Miccoli stond achter de bal en scoorde, maar de elfmeter moest opnieuw worden getrapt van scheidsrechter Bertini. Opnieuw Miccoli en opnieuw niet reglementair. 3e keer, goede keer voor Miccoli: Juventus dus terug in de wedstrijd.

Een minuut na de strafschop was het alweer raak: Di Vaio bracht de partij in evenwicht:2-2. Brescia was in shock na die plotse ommekeer. Juventus ging op zoek naar de winning goal en die kwam er een kwartier voor tijd: Pavel Nedved kroonde zich tot matchwinnaar, hij zorgde voor de 2-3.

Bij Brescia slaagde Roberto Baggio er niet in om zijn 200e doelpunt in de Serie A te scoren. Hij blijft voorlopig steken op 199.