Eva's Kumtich bij topdrie

Eva's Kumtich bij topdrie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 23ste speeldag is Eva's Kumtich er eindelijk ingeslaagd zich op de derde plaats te nestelen. Daarvoor moesten ze het wispelturige Zultse VV in eigen vesting verslaan.

Aanvankelijk hield de thuisploeg goed stand wegens een blanke rustscore. In de tweede helft klom Kumtich op voorsprong hoewel een taai Zultse bleef aanklampen. In het slotkwartier stelde Darline Vandendorpe echter gelijk. ,,Nadien lieten Nathalie De Bleecker en Celine De Weerdt twee kansen onbenut om te scoren. Dat brak ons zuur op want via twee lucratieve Kumtichse counters kregen we het deksel op de neus'' aldus Zultse pr Geert De Poorter.

Dat leider R. Wezemaal helemaal geen tegenstand kreeg van Microob Veltem was de logica zelf. Met een dozijn doelpunten werden de bezoekers afgemaakt. Inmiddels scoorden de leiders in 23 wedstrijden reeds 147 doelpunten en kregen er slechts 6 tegen. Of een gemiddelde van zes treffers per wedstrijd.

Oud-Heverlee Leuven kon lang standhouden tegen RSC Anderlecht maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. ,,Eén uur konden we weerstand bieden aan technisch sterkere bezoeksters. Toen viel de Anderlechtse openingstreffer en zou de fysieke sterkte, het betere combinatievoetbal van de bezoeksters naar een tweede treffer leiden en voor een verdiende zege zorgen'' aldus een sportieve OHL-trainer Marc Brodelet.

Hewian Girls Lanaken zorgde voor de verrassing van deze speeldag door het toen nog derde geklasseerde Stand. Luik in bedwang te houden. ,,In de eerste helft kwamen de Waaltjes op voorsprong alhoewel we nog voor rust langszij kwamen via Kristel Nelis. Net voor rust lieten we nog twee rijpe kansen onbenut'' aldus Lanakenvoorzitter Willy Stocker. ,,Ook in de tweede periode bleven we de evenknie van de bezoeksters die er niet inslaagden onze defensie te ontgrendelen''.

Bij rode lantaarn SK Lebeke-Aalst had Sinaai eigenlijk niet de minste moeite om zware cijfers op het bord te prikken. De Wase ploeg trad aan onder een nieuwe (oude) trainer Nico Devleesschouwer die tot eind seizoen de taak van de ontslaggevende Frank Cooreman overneemt. Bij rust prijkten forfaitcijfers op het bord na doelpunten via Lieselot De Bruyn, Peggy Audenaert (2), Lien Vets en Ann Vandenbroeck. Deze Vandenbroeck-treffer betekende voor SKLA het 200ste geïncasseerde doelpunt. Audenaert maakte het half dozijn vol terwijl Veerle Souffriau voor het eerreddertje zorgde. Sarina Heirbaut verknoeide nog een strafschop gered door de SKLA-doelvrouw. Die zevende treffer kwam er toch via Elien Vanoverloop.

Lentezon Beerse nam in het duel met open vizier tegen Opex Oostende telkens voorsprong via Leen Janssen en Sarah Glazemaekers. Iedere keer slaagde de kustploeg erin weer langszij te komen via Marjorie De Rammelaere en J. Battel zodat een billijk gelijkspel op het bord kwam.

Zuid-West-Vlaanderen, waar trainer Gunther Bomon drie weken geleden om familiale redenen ontslag nam, kwam tegen VCE Aalst niet verder dan een gelijkspel. De thuisploeg, voortaan onder leiding van trainer Wim Schoutteden, kwam op voorsprong via Van Den Burie. Nog voor rust bogen de bezoeksters, via twee doelpunten, dit om in eigen voordeel. Na de hervatting sloegen de West-Vlamingen krachtig terug want Ingrid De Rycke en Windels zetten de thuisploeg weer op winst. In de slotminuten slaagden de bezoekende ajuintjes er alsnog in langszij te komen om alzo een verdiende puntendeling in de wacht te slepen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties