Zultse VV werft aan en bloeit

Zultse VV werft aan en bloeit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is duidelijk dat Dames Zultse VV zijn tijd in eerste nationale verstandig heeft vol gemaakt. Bestuurslid en Zultse spreekbuis Geert De Poorter heeft bovendien zijn ogen op alle fronten de kost gegeven. Immers na Lien Van Assche werd nu ook de 21-jarige Sarah Verschaeve een tweede Merkem-product naar Zultse gehaald.

,,Drie seizoenen geleden was ze nog aktief bij het provinciale Meninas. Ze verhuisde toen naar Famkes Merkem waar ze op het middenveld in haar eerste seizoen 19 keer raak trof. Vorig seizoen stond ze 11 keer succesvol aan het kanon. Toen al kreeg ze de kans om met Zultse in 's lands hoogste klasse te debuteren'' aldus Geert.

,,Vorig weekend was ze nog de smaakmaker bij Merkem met twee treffers en één assist. Bij Zultse vindt ze haar spitszuster Lien Vanassche terug''.

Anderzijds deelde woordvoerder De Poorter nog mee dat zijn club ook bij nationale selecties aan bloeien toe is.

Donderdag aanstaande speelt Belgie -17 jaar nabij Breda (NL) tegen Nederland. Bij de nationale selectie ook de 15-jarige Femke De Bruyne groeide dit seizoen van het provinciale Zultse team naar het eerste elftal door. Femke speelde in eerste klasse 18 van de 22 wedstrijden.

En op 31 maart speelt Belgie -15 jaar nabij Rotterdam vriendschappelijk tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten. In de voorselectie zijn met Jill Stevens (14j), Nele Cortvriend (13j) en Debbie Vandemaele (15j) drie Zultse speelsters opgenomen. Deze laatste wordt trouwens volgend seizoen in de Zultse A-kern opgenomen. (Bron: Geert De Poorter-Zulte)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties