Newcastle wint topper

Newcastle heeft Charlton verslagen met 3-1. Hierdoor wippen de Magpies over Charlton naar de vierde plaats in het klassement. Ze delen deze met Liverpool. Charlton volgt op twee punten, Birmingham heeft drie punten minder en Aston Villa vijf. Voor het eerst dit seizoen staan de vijf ploegen die vooraan verwacht werden op de vijf eerste plaatsen: Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool en Newcastle.

Alan Shearer leidde de Magpies naar de zege tegen Charlton. Reeds in de eerste minuut kopte hij de thuisploeg op voorsprong. Shearer bleef heel dreigend en zette de verdediging van Charlton zwaar onder druk. Verdediger Chris Perry ging na een half uur spelen in de fout. Hij werkte de bal paniekerig weg tegen Jermaine Jenas en die verdween zo in doel. Via Claus Jensen konden de bezoekers de aansluitingstreffer scoren, maar verder kwamen ze niet. Tien minuten voor tijd mocht Shearer er vanop de stip 3-1 van maken nadat Laurent Robert zich had laten vallen in het strafschopgebied.