Inter wint nog eens

50 dagen na de vorige winst is het voor Inter nog eens gelukt om 3 punten te pakken in de Serie A. Rode lantaarn Ancona was het slachtoffer: via Recoba en Adani werd het verschil in de 2e helft gemaakt.

Perugia pakte een levensbelangrijke overwinning in het degradatietreffen met en in Lecce. Brienza bracht Perugia al na 14 minuten op voorsprong en Di Loreto verdubbelde de voorsprong op het uur. De ingevallen Dalmat kon voor de thuisploeg nog iets terugdoen maar de ploeg van Cosmi gaf de overwinning niet meer uit handen. De weg naar de redding is wel nog lang voor de Umbriërs: de 1e veilige plaats bevindt zich nog op 5 punten afstand.

Ook Reggina boekte een belangrijke overwinning. In Modena werd met 1-2 gewonnen. Bonazzoli en Di Michele gaven hun ploeg een hoopgevende 0-2 ruststand maar onmiddellijk na de pauze kon Kamara scoren vanop de stip: 1-2. In de 70e minuut kreeg de thuisploeg dé gelegenheid om terug te komen maar kamara zag dit keer zijn strafschop gepakt door doelman Belardi, die zijn ploeg daarmee een gouden driepunter bezorgde.

Empoli - Sampdoria werd 1-1. Na 18 minuten verraste Belleri zijn eigen doelman en Samp mocht ook met die voorsprong gaan rusten. Het leek ook genoeg voor de overwinning maar in de blessuretijd kon Rocchi toch nog een punt thuishouden voor Empoli, dat zich ondertussen ook in acuut degradatiegevaar bevindt.

Bologna haalde het simpel met 3-0 van Brescia. Tare scoorde na 40 minuten tegen zijn ex-ploeg en na de rust konden Nervo (70') en Signori (80') de voorsprong nog aandikken. Pecchia (Bol) mocht nog iets vroeger dan de rest gaan douchen na een 2e gele kaart.

Chievo en Siena hielden het op een 1-1 gelijkspel: in de 69e minuut bracht D'Anna de thuisploeg via een strafschop op voorsprong en 11 minuten later kon Chiesa ook vanop 11 meter gelijkmaken, maar doelman Marchegiani hield de strafschop uit zijn doel. Siena kwam toch nog langszij dankzij Ventola, die 3 minuten voor tijd in de kruising binnenschoot na een vrije trap van Chiesa.