FC Jokerit stopt ermee

FC Jokerit stopt ermee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Jokerit uit Helsinki, dat verleden seizoen nog op tiende plaatseindigde, heeft besloten om uit de Veikkausliiga te stappen.

Het noodlijdende FC Jokerit dat reeds enkele maanden op zoek was naar eennieuwe financiële injectie, heeft zijn zoektocht stop gezet. Het bestuurzag geen andere uitweg meer.In Kotka, thuisbasis van FC KooTeePee, is er grote vreugde. Het team datverleden jaar voorlaatste eindigde, krijgt een herkansing. Door hetwegvallen van FC Jokerit, heeft KooTeePee, dat volledig in orde is met delicenties, volgens de Finse voetbalbond recht op de 14de plaats in deVeikkausliiga.Eerst was er nog even sprake om van start te gaan met 13 ploegen maar ditvoorstel werd al snel van de tafel geveegd.

Jokerit werd in 1999 opgericht door Harry Harkimo, eigenaar van één vanFinland's grootste ijshockey clubs, die voetbalclub PK-35 opkocht. PK-35had het seizoen daarvoor de overstap van eerste divisie naar deVeikkausliiga gemaakt en heeft daar een prachtige reeks neergezet enstrandde op een mooie derde plaats in het eindklassement.De ploeg zette, onder nieuwe naam, zijn successen verder. Het eindigdevierde in de Veikkausliiga en ging aan de haal met de Finse Beker. In hetjaar 2000 heeft het tot de laatste speeldag geduurd alvorens FC Haka zichkon verzekeren van de eerste plaats, FC Jokerit had het hen best lastiggemaakt.Maar desondanks al deze successen ging het snel berg af met de club, inhet daar op volgende seizoen werden ze via de play-offs verbannen naar deeerste divisie. Nadien heeft de club nog even kunnen genieten van hethoogste niveau, maar het heeft verleden week dan toch definitief de boekenneergelegd.

HJK Helsinkiheeft de spelers van het vroegere Jokerit op hun loonlijst gezet en hooptezo ook de veertiende plaats in de Veikkausliiga naar hun toe te trekken. Zezouden er dan onder de naam HJK Academy als tweede ploeg gespeeld hebben.Desondanks de hoop van HJK heeft de Finse voetbalbond de plaats aanKooTeePee geschonken. KooTeePee dat vorig seizoen voorlaatste eindigde endaardoor degradeerde is dolgelukkig.Toch wil de Finse voetbalbond iets terug doen voor HJK Helsinki. HJKAcademy mag komend seizoen onmiddellijk in de eerste divisie starten enmoet niet heel de weg van onderaan afleggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws