Utrecht pakt driepunter dankzij Kras

Ruud Kras heeft met een eigen doelpunt FC Volendam in mineur gebracht. De thuisclub scoorde voor het eerst in vijf thuisduels, maar het was niet genoeg om FC Utrecht te verslaan. De Domstedelingen wonnen met 1-2. Jack Tuyp (Volendam) en Sander Keller (Utrecht) hadden daarvoor gescoord. De nederlaag houdt Volendam op gelijke hoogte met Zwolle.

De Utrechters zijn aan een prima reeks bezig waarin werd gewonnen van AZ, FC Twente en vandaag van Volendam. Tussendoor plaatste de club zich voor de finale van de Amstel Cup. Op bezoek bij Volendam ging het evenwel niet makkelijk. Zonder de geblesseerde Dave van den Bergh, maar met de net op tijd opgelapte Hans van de Haar hadden de bezoekers het lastig tegen de tegen degradatie knokkende thuisploeg. Na een doelpuntloze eerste helft opende Tuyp in de 51ste minuut de score voor de thuisploeg. Tien minuten later was het echter weer gelijk door Keller. In de 72ste minuut volgde het ongelukkige moment van Kras, zodat Volendam voor de derde keer op rij met lege handen achterbleef.