Celtic ontsnapt in extremis tegen Hearts

Hearts dacht te kunnen stunten. Celtic was dit seizoen nog ongeslagen in de Schotse Premier League en had op eigen veld alleen het laatste duel met Motherwell (1-1) niet gewonnen. Hearts was echter dichtbij een verrassing: 2-2. Twee minuten voor het eindsignaal leidde Heart of Midlothian nog met 2-0. Kevin McKenna had de bezoekers na 21 minuten verdiend op voorsprong gebracht, door een rebound binnen te schieten. En Mark de Vries dacht in de 78ste minuut het duel te beslissen met een schot vanaf de rand van de zestien.

Celtic kwam echter terug. In de 88ste minuut passeerde Chris Sutton in twee instanties doelman Craig Gordon, en in blessuretijd zorgde Didier Agathe voor de gelijkmaker door van dichtbij in het dak van het doel te knallen op aangeven van Stanislav Varga.

Vlak voor die gelijkmaker had Mark de Vries nog een enorme kans om de 3-1 te maken. Maar hij slaagde er niet in om recht voor het doel een voorzet te raken.