FC Volendam en ADO Den Haag verliezen

Opnieuw laatste in de rangschikking is de trieste balans voor FC Volendam na de wedstrijd gisterenavond tegen Willem II. Het leek er eerst op dat er een puntje behaald kon worden maar dat draaide in de slotfase anders uit. Toch kreeg de ploeg enkele goede kansen, maar faalde in de afwerking hiervan. Voor rust was de mooiste kans voor Karim Bridji die enkel binnen te tikken had voor een leeg doel, maar hij besloot naast. Na rust nog enkele kansen voor Dion Esajas en Tuyp en ook Anouar Hadouir kreeg een mooie kans maar zijn schot belandde op de paal. In de slotfase kostte het Volendam dan ook het begeerde en broodnodige puntje. De jonge debuterende Hans Denissen wist te scoren op drie minuten voor het einde.

ADO Den Haag verloor gisterenavond met 1-3 van RKC Waalwijk. Hierdoor staan ze op vier punten van rode lantaarn FC Volendam. De Hagenaars hadden weinig verweer tegen de ploeg van Martin Jol. Halverwege de eerste helft kon Jason Oost de score openen na een fraaie solo-actie. ADO dat eerder verdedigend speelde kwam zelden in de buurt van het doel van Khalid Sinouh. Er kwamen kansen voor Roy Stroeve en Saavreda maar het was Robert Fuchs die tot scoren kwam via een vrije trap. ADO wist dan terug te komen tot 1-2 door een strafschop om te zetten die er kwam omwille van handspel van Khalid Boulahrouz. Het baatte echter niet want Bernardo Vasconcelos tekende voor de 1-3 door een voorzet van Zeljko Petrovic binnen te koppen.