Nederland geschokt door rellen

Nederland geschokt door rellen
Foto: © SC

Gisterenavond gebeurde in Amsterdam het onwaarschijnlijke: enkele supporters van Ajax Amsterdam bestormden na de beloftenwedstrijd van Ajax tegen Feyenoord (gewonnen met 3-1 door Ajax) het veld en vielen prompt enkele spelers van de aartsrivaal aan. Robin Van Persie, Danko Lazovic en vooral Jorge Acuna kregen zo enkele rake klappen. Laatstgenoemde werd zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis. Vandaag reageren pers, bestuursleden en trainers op het gebeuren.

,Ik stond nog even een praatje met Van Basten te maken en wilde toen naar de kleedkamer lopen. Toen zag ik eerst een stuk of dertig man op me afkomen. Ik dacht nog dat ze wat tegen me wilden zeggen, maar ik kreeg meteen klappen tegen mijn hoofd en in mijn nek. Ik viel op de grond, maar gelukkkig waren mijn ploeggenoten Reinhard Breinburg en Raphael Maitimo en Daniël de Ridder van Ajax in de buurt. Zij hielpen me overeind. Ik moet er niet aan denken wat er anders gebeurd zou kunnen zijn. Ook John van 't Schip en Jan Mastenbroek moet ik dankbaar zijn, want die sprongen er zonder zich te bedenken tussen.'', zo vertelt Robin Van Persie aan Het Rotterdams Dagblad.

Feyenoord liet ondertussen weten niet te willen deelnemen aan de finale van de Amstel Malt Cup, de beker voor beloftenteams, in Kerkrade. De tegenstander in deze finale is opnieuw het beloftenteam van Ajax. Het valt echter te betwijfelen of de stad Kerkrade de finale nog wel wíl organiseren na de gebeurtenissen van gisterenavond. De KNVB heeft de wedstrijd opgeschort. Wellicht wordt hij zonder publiek gespeeld op een latere datum. Ook aan de jeugdwedstrijden tussen de twee teams, die vandaag op het programma stonden, zal Feyenoord niet deelnemen.

Ook de stad Amsterdam reageerde ondertussen. De burgemeester liet weten dat er bij een eventueel kampioenschap van Ajax dit weekend (als PSV verliest en Ajax zelf wint) geen huldiging zal plaatsvinden op het traditionele Leidseplein.

Ook de spelers van het eerste elftal van Ajax zijn geschokt. Over voetbal werd er, aldus Ajax-trainer Ronald Koeman, vandaag niet gepraat op de training. Iedereen zat met zijn hoofd bij de rellen van gisterenavond. Enkele spelers en de trainer zelf waren aanwezig bij de wedstrijd. Ook de supporterskernen van Ajax lieten hun afkeuring en afschuw voor de rellen blijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties