Grote licentieproblemen in Zwitserland

Grote licentieproblemen in Zwitserland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Licentieproblemen: blijkbaar komen ze niet enkel in België voor. Hier hebben we de problemen rond Lierse, maar in Zwisterland is het allemaal nog erger. Daar kregen maar liefst drie clubs hun licentie voor volgend seizoen niet.

Zowel BSC Young Boys, FC Wil als Servette Genève kregen deze week het bericht geen licentie te krijgen voor volgend seizoen. Kleintjes zijn het niet, de Young Boys eindigden dit jaar tweede in de competitie en mogen normaal gezien deze zomer zelfs aantreden in de voorrondes van de Champions League. Ook FC Wil mag volgend jaar Europa in. De club staat dan wel laatste in het klassement, via de Zwitserse Beker wist men toch een ticket voor de UEFA-Beker af te dwingen. En ook Servette staat erg dicht bij zo'n Europees ticket.

Wat de problemen zijn bij de clubs is nogal onduidelijk, maar wellicht gaat het over het financiële aspect. Een drama dreigt dus voor de drie clubs en het Zwitserse voetbal in het algemeen. De clubs hebben nog vijf dagen om beroep aan te tekenen. Ze kunnen dan nieuwe gegevens aanbrengen die aantonen dat ze wel degelijk een licentie verdienen. Op 24 mei valt dan de definitieve beslissing. Ook FC Baden, FC Luzern en Sports-Réunis Délémont, clubs uit de Zwitserse Tweede Klasse, kregen geen licentie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties