UEFA heeft schrik van TAS & Wales

UEFA heeft schrik van TAS & Wales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gaat Wales dan toch nog naar het EK in Portugal? Die vraag hield ons maandenlang bezig nadat Titov (Rusland) betrapt werd op doping tijdens het heenduel Rusland-Wales in de play-offs naar het EK toe.

Wales probeerde eerst tot tweemaal toe de UEFA te overtuigen dat zij recht hadden op deelname, maar dat lukte niet. Daarna nam de Welshe Football Federation de beste advocaten onder de arm en stapte naar het TAS, de internationale rechtbank van de Sport. Rechters van het TAS lieten zich al uit over de zaak en zeiden dat Wales een goede kans maakt. Normaal gezien zou vandaag een uitspraak volgen. Maar de UEFA wil nu eerst testen als het TAS wel de bevoegdheid heeft om Rusland te laten vervangen door Wales.

De UEFA verloor in het verleden nog een aantal zaken nadat het TAS tussenbeide kwam. In 1998 sloot UEFA de Griekse club AEK Athene uit van Europees voetbal, maar het TAS kon deze beslissing ongedaan maken.

Wales laat alvast niets aan het toeval over en heeft twee vriendschappelijke duels gepland in mei, tegen Canada en Noorwegen. Vandaag of morgen volgt een uitspraak in de zaak Titov-Wales. Het lot van Wales en Rusland ligt in de handen van een driekoppig team: de Italiaanse rechter Massimo Coccia, Wales' vertegenwoordiger Peter Leaver en de Oostenrijker Michael Geistlinger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties