Elber heeft heimwee, B. Dortmund lonkt

Elber heeft heimwee, B. Dortmund lonkt
Foto: © SC

De geluiden dat Giovane Elber na krap één jaar afwezigheid zijn rentree in de Bundesliga maakt, worden steeds aannemelijker. Borussia Dortmund heeft serieuze interesse in de Brazliaanse aanvaller, die kort na de start van dit seizoen van Bayern München naar Olympique Lyon verhuisde.Bij Bayern was hij na de komst van Roy Makaay overbodig. Van zijn vertrek uit Duitsland heeft Elber echter spijt. Want hoewel de aanvaller bij Olympique Lyon wel geregeld in actie komt, kan hij in Frankrijk moeilijk aarden.

Elber voelt daarom veel voor een terugkeer naar Duitsland, inmiddels zijn tweede vaderland. De Brazilaan staat bij Lyon nog onder contract tot de zomer van 2005, maar de club heeft al laten weten dat hij voortijdig mag vertrekken.

Bij Borussia Dortmund kan Elber de opvolger worden van Jan Koller. Of de Schwarz-Gelben hem ook daadwerkelijk kunnen aantrekken, zal vooral afhangen of ze Europees voetbal halen. De club kampt met hoge schulden en zal eerst spelers moeten verkopen.

Voor VfB Stuttgart (1994-97) en Bayern München (1997-2003) maakte Elber 133 goals in 256 Bundesliga-duels en is daarmee de succesvolste buitenlandse topschutter in de Duitse competitie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties