Australië wint en zit met groot dilemma

Australië wint en zit met groot dilemma
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De derde en laatste wedstrijd van de 4de speeldag in de Oceanische WK-voorronde is gewonnen door Australië. In Adelaide wonnen the Aussies met 3-0 van Vanuatu, die op de vorige speeldag nog verrassend Nieuw-Zeeland konden kloppen met 2-4.

Vanuatu beet sterk van zich af en hield in de beginfase moedig stand. John Aloisi kon in de 25ste minuut toch de score openen. Daarna bleef Australië de dominante ploeg, maar de eilandbewoners deden het bijzonder goed. Naar het einde toe probeerde Vanuatu eruit te komen, maar dat liep verkeerd af. Op een counter maakte Brett Emerton (ex-Feyenoord, nu Blackburn) er negen minuten voor tijd 2-0 van. Even later rondde John Aloisi het karwei af: 3-0. Nummer één en twee van de groep spelen de Oceanische finale in een heen- en terugwedstrijd. De winnaar speelt tegen nummer vijf uit de Zuid-Amerikaanse voorronde.

Stand na 4 speeldagen:

1. Australië 12
2. Solomon Islands 9
3. Nieuw-Zeeland 6
4. Fiji 4
5. Vanuatu 3
6. Tahiti 1

5de en laatste speeldag:

Australië - Solomon Islands
Fiji - Nieuw-Zeeland
Tahiti - Vanuatu

Indien Solomon (zoals verwacht) verliest van Australië en Nieuw-Zeeland klopt Fiji, dan spelen Australië en Nieuw-Zeeland de finale. Maar als Australië het ''leep'' speelt, gunt het Solomon een puntje en spelen The Aussies in de finale tegen het zwakkere Solomon i.p.v de aartsrivalen de Kiwi's uit Nieuw-Zeeland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties