Nilis mikt op 21 profspelers

Nilis mikt op 21 profspelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook Criel, Biga & Soulemane tekenen bij BHZ

Luc Nilis, Technisch Directeur bij tweedeklasser Beringen Heusden-Zolder, rekent op een kern van 21, waaronder drie doelmannen. De Limburger zegt dat z'n job bij de ambitieuze tweedeklasser een echte uitdaging is.

''Momenteel beschikken we over weinig spelers. Er zullen nog heel wat transfers dienen te gebeuren.'' Spelers die voor volgend seizoen al een contract hebben zijn: Karel Gerits, Davy Cooreman, Bjorn Janssen, Gali Barka, Anders Nielsen, Mustapha Yildiz, Ahmed Biga, Soulemane en Kurt Morhaye. Ook aanvaller Stroobants heeft een contract, maar wordt waarschijnlijk uitgeleend aan KSK Kermt-Hasselt. Verder hoopt Nilis dat Gert Doumen, Kevin Vanbeuren en Stefan Teelen binnenkort hun handtekening zullen zetten onder een verlengd verblijf bij het vroegere KHZ. Bram Criel komt alvast niet naar BHZ, hij tekende een overeenkomst met derdeklasser KV Mechelen. (Update: Vandaag bereikte BHZ toch een akkoord met Criel, die dus niet naar KVM gaat, maar voor de Limburgers kiest.) BHZ hoopt wel zosnel mogelijk Bram Oostvogels, Dieter Dekelver en Rachid Tibari vast te leggen. Er was ook interesse voor Patricke Noukeu van V.Geel, maar die tekende bij eersteklasser Moeskroen. Ook de naam van Davy Oyen (Nottingham Forest) circuleert. Ondertussen werden wel Ahmed Biga, de 32-jarige populaire polyvalente verdediger van Wiltz (Luxemburg), ex-Heusden en de aanvallende flankspeler Soulemane (die ook testte bij Anderlecht) vastgelegd.

Het zal nog druk worden aan de onderhandelingstafel bij de tweedeklasser, want Nilis wil de kern nog gevoelig versterken op een aantal belangrijke plaatsen, zodat BHZ een rol van betekenis kan spelen volgend seizoen in de tweede afdeling.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties