Liverpool haalt zwaar uit in de VS

Liverpool heeft zijn eerste wedstrijd in de World Series in de VS gewonnen met 5-1 tegen Celtic Glasgow. John Arne Riise bracht de Reds al na vier minuten op voorsprong met een staalharde vrije trap. Liverpool speelde fris, aanvallend voetbal, vooral Igor Biscan was uitmuntend in het middenveld. Nog voor rust maakte Michael Owen er 2-0 van.

In de tweede helft kreeg Djibril Cissé zijn kans. Hij stond amper één minuut op het veld toen hij hard tegen de paal knalde. Even later kon hij toch zijn eerste doelpunt voor Liverpool scoren. Hierna maakte verdediger Stephane Henchoz er 4-0 van. Na een overtreding van Salif Diao mocht Craig Beattie vanop de stip de eerredder voorbij Chris Kirkland trappen. Cissé mocht de eindstand vastleggen op 5-1.

Liverpool: Kirkland, Riise, Hyypia, Carragher, Finnan, Kewell, Biscan, Hamann, Smicer, Owen, Baros. Invallers: Warnock, Henchoz, Gerrard, Cisse, Murphy, Diao, Sinama Pongolle.

Celtic: Marshall, Cuthbert, Valgaeren, Laursen, Varga, Pearson, McGeady, McNamara, Thompson, Hartson, Fernandez. Invallers: Sylla, Sutton, Agathe, Lennon, Petrov, Beattie, Wallace.