Voorbeschouwing JL: Speeldag 2

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: Speeldag 2
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SPEELDAG VAN HET HERSTEL DER GROTEN?

Zowel Anderlecht, Brugge als Standard verslikten zich afgelopen week in hun tegenstander op de eerste speeldag. De drie clubs werkten hun wedstrijd wel af op verplaatsing. Anderlecht speelde als een mak team die de klus wel eens ging klaren, Club verslikte zich in een gretig Beveren en Standard toonde als vanouds dat het evenwicht weer ver te zoeken is.

Zaterdagavond ontvangt Anderlecht in eigen huis St.-Truiden. De Truienaars leverden tegen Bergen met voorsprong de zwakste pot voetbal af op de eerste speeldag. Voor Anderlecht dus de ideale tegenstander om zich te herpakken. Als Sporting verliest tegen de Kanaries, dan zal het woord 'crisis' zich stilaan weer meester maken van het nu al rumoerige Astridpark.

Club Brugge ontvangt zondagavond in de 'Derby der beide Vlaanderen' AA Gent. Het team van Georges Leekens probeert de verloren punten van vorige week tegen Germinal Beerschot voor de groene tafel te halen, maar zondag zal het te doen zijn op het groene grasveld. Club zal zich ongetwijfeld willen herpakken na de wanvertoningen in Beveren en het verre Oekraïne.

Standard ontvangt vanavond al Charleroi. De Rouches willen thuis hun eerste driepunter van het seizoen binnenhalen. Charleroi pakte andermaal een valste start met een 2-5-nederlaag thuis tegen streekgenoot La Louvière. Standard had vorige week met Lierse ook al geen hapklare brok, puntenverlies zou de altijd woelige 'vurige stede' weer doen ontvlammen.

KRC Genk was de enige topploeg die vorige week met de volle buit naar huis mocht komen, zij het op een diefje. Beslija zorgde in de slotminuten nog voor de 0-1. Thuis ontvangt het nu de stuntmannen van Moeskroen die hun uitstekende prestatie van vorige week tegen uittredend landskampioen Anderlecht nog eens willen overdoen. Een duel dus tussen de twee winnaars van de vorige speeldag. De verliezer staat meteen terug met de voetjes op de grond.

Resten nog: Lokeren-Brussels, La Louvière-Cercle, Westerlo-Lierse, Germinal Beerschot-Oostende en Bergen-Beveren. Kortom: Zal de Brussels-preses Vermeersch wederom het veld bestormen bij een nederlaag, zal het swingende cercle van vorige week opnieuw het publiek in vervoering brengen, levert het Kempens derby spektakel, heeft Germinal Beerschot deze week de spelerslicenties goed bekeken en zit Ravanelli in de tribune tegen Beveren?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties