Roemenië geteisterd door blessures

Truyens Himke
| 0 reacties
Roemenië geteisterd door blessures
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net zoals Finland heeft ook Roemenië te kampen met veel blessure leed voor de WK voorronde wedstrijd tegen Finland komende woensdag.

 

De Roemeense bondscoach, Anghel Iordanescu, heeft net zoals zijn Finse collega af te rekenen met veel blessure bij basisspelers.

Twee van zijn spelers zijn uit voor lange tijd, kapitein Christian Chivu van AS Roma is uit tot november na het breken van een beentje in zijn voet. Terwijl Wolverhampton Wanderers FC aanvaller Ioan Viorel Ganea een operatie moet ondergaan aan zijn rechter knie, zijn seizoen zit er reeds op.

 

Ganea’s collega, aanvaller Nicolae Mitae heeft een been blessure en is niet beschikbaar voor de wedstrijd in Boekarest. Op hetzelfde ogenblik kreeg het team nog een opdoffer toen de derde spits, Ciprian Marica van Shakhtar Donetsk ook verstek liet. Marius Niculae, van wie verwacht wordt als vervanger te op te treden, heeft nog last van zijn enkel en is twijfelachtig.

 

Iordanescu heeft nu Sabin Ilie van AFC Rapid Bukarest opgeroepen en kan zijn selectie de komende dagen nog vervolledigen met Bogdan Stelea of Dorinel Munteanu. Dit wil zeggen dat er niemand meer in de selectie zit van de “gouden generatie” dat Roemenië tot verrassende hoogtes bracht in de jaren ’90.

 

Desondanks de tegenslagen in de aanloop van de wedstrijd, weet Iordanescu dat hij de drie punten moet binnenhalen indien hij zich wil kwalificeren in groep 1. In deze groep zitten ook nog Nederland en Republiek Tsjechië.

“Het is een zeer belangrijke wedstrijd en het enige resultaat waar ik aan denk is aan een overwinning” zij de Roemeense coach tot slot.

 

Roemeense selectie:

Lobont, Dolha, Stoican, Stancu, Barcauan, Ghionea, Iencsi, Rat, Dancia, Radoi, Florentin Petre, Caramarin, Pancu, Soava, Plesan, Dica, Cernat, Mutu, Marius Niculae, Danciulescu, Neaga, Ilie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties