Chaos bij Hamburg, Mpenza rood

Complete chaos bij HSV, er werd namelijk maar liefst met 4-2 verloren tegen de amateurs uit Paderborn.

In een spannende cupmatch kwam Hamburg nochtans met 0-2 voor na doelpunten van Rahn en Mpenza, er was nog maar een half uur gespeeld.

Maar in de 36e minuut floot scheidrsrechter Hoyzer een betwistbare strafschop voor de thuisploeg, feilloos omgezet door Spork. In het tumult dat daarop volgde beledigde Mpenza tot tweemaal toe de scheids en kreeg dan ook terecht de rode kaart.

In de 41e minuut scoorde Muller dan ook nog de gelijkmaker en ging de moraal bij de bezoekers geheel ten onder.

In de tweede helft was de thuisploeg volledig baas en in de 62e minuut kwamen ze terug op voorsprong door Cartus, na een slecht ontzetten van Van Buyten.  Hamburg kon geen vuist meer maken en kreeg in de 83e minuut nog een betwistbare strafschop tegen, 4-2 weer door Spork.

Meteen was de uitschakeling een feit en voor trainer Topmoller misschien wel zijn laatste wedstrijd als trainer van Hamburg.