Favorieten doen wat verwacht wordt

Anthony Van der Planken

Club Brugge kroop op het veld van KV Oostende door het oog van de naald. De vice-kampioen won met 1-2. Na een rommelige eerste helft kon Alin Stoica de “verdiende” 0-1 scoren. Twintig minuten voor het einde maakte Oostende echter gelijk via Zoko. Zoko toonde zich echter niet slim, want hij trok zijn shirt uit na zijn goal en kreeg een tweede gele kaart. Club Brugge profiteerde en scoorde een kleine tien minuten voor het einde de 1-2 via Victor.

AA Gent won dan weer thuis van Bergen. De Bufallo’s kwamen al gauw 1-0 voor via Cherrad. Een blunder van Herpoel bracht Bergen echter weer in de wedstrijd. In de tweede helft kon Steve Cooreman dan toch nog de 2-1 scoren.

Westerlo had op Charleroi genoeg aan een vroege goal. Jef Delen trapte een ontstellend zwak Charleroi na drie minuten op achterstand. Kneisel trapte nog een penalty op Lacquait en kreeg even later rood. Ook Charleroi speelde toen al met tien man. Het bleef bij 0-1.

Lierse won thuis relatief makkelijk van Germinal Beerschot. De pallieters stonden al na twintig minuten 2-0 voor. Beide goals waren van de voet van aanwinst Solari. De Ratten zijn zo leider af.

Moeskroen had niet de minste problemen met Sint-Truiden. Twee goals van Dimbala, één van Lorenzi en één van Toni Martic bezorgden Les Hurlus de volle pot. 4-0 dus.