Voorbeschouwing Jupiler League (21/08)

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing Jupiler League (21/08)
Foto: © SC

Club Brugge mag vanavond op bezoek bij KV Oostende. De kustploeg kon thuis nog nooit een duel winnen van de Bruggelingen. Het streekduel heeft bovendien een extra pigment: Paul Okon, die acht jaar geleden langs het achterpoortje het Jan Breydel Stadion verliet, zal voor het eerst weer aantreden tegen zijn ex-club. Bij KV Oostende is Santalab twijfelachtig. Ondertussen keert Wallaeys terug uit schorsing. Bij Club worden Cornelis, Stoica en Victor na hun sterke prestatie van vorige week opnieuw in de basis verwacht. 
 
Nog een ander streekduel is de wedstrijd tussen Lierse en Germinal Beerschot. Op het Lisp konden de Ratten nooit winnen. Benieuwd of dat na de perfecte start (6 op 6, de beste start ooit voor Germinal Beerschot) wel zal lukken. Thompson en Georgiev zullen er niet bij zijn. Langs de kant van de Ratten zijn er geen opvallende afwezigen.
 
AA Gent moet zich dringend herpakken. De Bufallo’s werden door menigeen voorspeld als de seizoensrevelatie, maar men verloor ondertussen wel de beide competitieduels. Tegen Bergen zijn de drie punten een must. Toch zal het voor de troepen van Georges Leekens niet makkelijk worden. Scoren lukte tot nog toe niet. De Gentse aanval is met het wegvallen van Sandy Martens en Ali Lukunku totaal onthoofd. Jbari en debutant Cherrad zullen het daarom vanavond moeten doen. Ondertussen loopt er aan de overkant wél een aartsgevaarlijke spits rond : Alyu Datti. De Nigeriaan scoorde vorige week tegen Beveren de twee Bergense goals.
 
Moeskroen kende een uitstekende seizoensstart. Het won eerst tegen Anderlecht en speelde vervolgens gelijk in het Fenixstadion. Vanavond wacht Sint-Truiden. De troepen van Marc Wilmots zijn na twee wedstrijden nog steeds op zoek naar winst. Of dat vandaag zal lukken, valt te betwijfelen : Moeskroen incasseerde in twee wedstrijden geen enkel doelpunt.
 
Tot slot is er vanavond nog het duel tussen Charleroi en Westerlo. Charleroi zal wellicht geen wijzigingen doorvoeren gezien het goede resultaat dat behaald werd op Sclessin (1-2). De match staat vooral in het teken van (ex-)topscorers. Het wordt vooral uitkijken wat topscorer Tosin Dosunmu brengt. Dosunmu zorgde op z’n eentje voor de vijf goals die Westerlo dit seizoen al maakte. Anderzijds speelt Toni Brogno nog eens tegen zijn ex-ploeg, waar hij gouden tijden meemaakte en ooit zelfs topscorer werd met 30 goals.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties