Man Utd steelt verdiend punt

Yves Dekoning

Blackburn en Manchester United hebben voor 26155 supporters 1-1 gelijk gespeeld. Lange tijd zag het er naar uit dat Blackburn de drie punten zou binnen rijven, maar drie minuten in blessuretijd kwam United alsnog op gelijke hoogte. Dat had het te danken aan een controversieel doelpunt van Alan Smith.

Beide ploegen creëerden enkele kansen in de beginfase, maar Manchester United kreeg steeds meer greep op de match en zette de thuisploeg onder druk. Toch kon Blackburn via Paul Dickov op voorsprong komen. Dickov controleerde een inworp met zijn borst en trapte de bal subliem binnen. Hierna moesten de Mancunians nog meer komen. United probeerde Blackuburn onder druk te zetten, maar de verdediging stond ijzersterk te spelen. Ook doelman Brad Friedel kwam enkele keren uitstekend in actie. Alan Smith, Louis Saha en Paul Scholes vonden meermaals Friedel op hun weg. Na zeventig minuten werd Lorenzo Amoruso van het veld gestuurd na een professionele fout op Saha. Toch vonden de bezoekers geen manier om Friedel te verschalken. Blackburn was op de counter zelfs heel dicht bij de 2-0, maar nieuwkomer Morten Gamst Pedersen verzuimde het af te maken. In blessuretijd kreeg Manchester United dan toch het oververdiende punt. In een wanhopig slotoffensief wist Smith de gelijkmaker tegen de netten te werken. De scheidsrechter had niet gezien dat Saha de bal met de hand in de voeten van ploegmaat Smith werkte. Doelman Friedel was razend, maar het scorebord wees onverbiddelijk 1-1 aan.

Blackburn: Friedel, Neill, Short, Amoruso, Matteo, Thompson (Emerton 17), Ferguson, Tugay, Pedersen, Stead (Yorke 64), Dickov (Johansson 71).

Man Utd: Howard, Gary Neville, O'Shea, Silvestre, Spector (Miller 75), Ronaldo, Djemba-Djemba (Bellion 80), Kleberson (Saha 45), Giggs, Scholes, Smith.