Ik ken eerste provinciale niet

Rita De Meyer
| 0 reacties
Ik ken eerste provinciale niet
Foto: © SC

Termien-trainer Roger Bijnens is zich bewust van zijn handicaps - 01/09/2004

,,Ik ken eerste provinciale niet”

Na het vrijwillig ontslag van trainer Guido Stulens raasde een orkaan door het Termien-huishouden. Roger Bijnens, hulptrainer en Termien-product, werd verzocht de taak van Guido Stulens over te nemen. Roger antwoordde bevestigend.

Hij krijgt nu de zware taak op de schouders om Termien een prachtig seizoen te helpen verwezenlijken. Hoofddoel wordt het evenaren van het succes van vorig jaar. Trainer Roger Bijnens, die anderhalf jaar geen ploeg trainde, wou als hulptrainer veel opsteken van de ervaren Guido Stulens, maar het liep anders. De leerling wordt nu plotseling de meester. Bijnens, in het dagelijks leven politieagent in Genk, kan zijn job goed combineren met die van trainer. Hij heeft als politieagent altijd dagdienst, want hij is de man die de werking van de flitspalen coördineert.

,,Ik zie dat wij moeilijk een beter resultaat kunnen behalen dan vorig seizoen, toen Eendracht vierde werd en een eindrondeticket veroverde. Naar ik hoorde versterkten de andere ploegen zich gevoelig, zodat het bikkelen wordt”, aldus de kersverse hoofdtrainer. ,,Op technisch vlak komen wij door het aantrekken van Staszewski, Scheepers, Aquino, Deleu en Postelmans (die twee jaar stillag maar nu sterk bezig is, arg), versterkt uit het tussenseizoen.” ,,Wij stappen wel af van de idee om in zone te spelen en willen opnieuw met Andy Stroy als libero spelen. Veel spelers moesten tijdens de wedstrijden te veel nadenken over wat ze moesten doen in een bepaalde situatie, kwamen daardoor te laat en lieten het voetbal achterwege.”

Blindelings

,,In feite moet de opstelling steeds blindelings gebeuren, zodat je voluit voor de bal kan gaan. Wij spelen met een libero en twee man voor de laatste man. Op het middenveld moeten vijf spelers zowel de aanvallende als de verdedigende taken op zich nemen.”
,,Spijtig dat Donald Verbovsek onze ploeg verliet. Hij was de man die wij op de rechtshalf konden gebruiken. Als onze halflijn compleet is, staan wij zeer sterk.” ,,Aanvallend komen wij goed voor de dag met Swenters en Aquino. Swenters moest vorig jaar in zijn eentje optornen tegen veel verdedigers en scoord toch regelmatig. Met dit duo voorin zie ik ons scorend vermogen de hoogte ingaan.” ,,Door het spelen in zone is bij ons de positieve vechtersmentaliteit wat weggeëbd”, stelt doelman Dennis Verbovsek. ,,Als wij over dezelfde mentaliteit beschikken als vorig jaar plus daarbij de technische meerwaarde, moeten wij eenzelfde resultaat kunnen neerzetten.”

,,Ik ben me ervan bewust dat één van mijn handicaps is”, aldus Roger Bijnens, ,,dat ik eerste provinciale niet ken. Ik moet dus vaak gaan scouten om de ploegen te kunnen observeren.” ,,De week die ons nog scheidt van de nieuwe competitie werken wij hard door om de competitiestart niet te missen. Wij moeten meteen naar Vlijtingen, dat kampioen speelde en allicht op zijn elan wil doorgaan. Het wordt knokken om de eerste punten te behalen.”

Auteur: Ann REYSKENS
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (1)

Nieuwste reacties