Billijk gelijkspel voor Vlijtingen

Jimmy Wouters

In de tweede wedstrijd van het seizoen heeft 1e provincialer Vlijtingen 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Gellik. De 1-1 uitslag is een terechte uitslag na een evenwichtige pot voetbal.

In de eerste helft had Gellik echter veldoverwicht. In de beginfase ging de wedstrijd goed op en neer. Maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Gellik meer en meer het initiatief. De thuisspelers creëerde enkele kansen maar doelman Hermans hield z'n netten schoon. Meer naar het einde van de eerste helft kwam Vlijtingen terug in de wedstrijd. Het bleef echter 0-0.

De tweede helft begon desastreus voor Vlijtingen met het uitvallen van Velser. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en namen het heft in handen. Dit leverde enkele mooie kansen op. Met nog een kwartier te spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via een snelle counter. De bezoekers namen nu alle risico's. Die aanvalslust werd in de 85 min beloond. Merken verschalkte de thuisgoalie met een mooi, overhoeks geplaatst schot.

Al bij al een terechte uitslag bij een mooie pot voetbal. Zo doet Vlijtingen met 4 op 6 aardig mee en blijft Gellik tevergeefs wachten op de eerste overwinning