Ook AC Milan kan niet winnen

Anthony Van der Planken

AC Milan is de Italiaanse competitie in mineur gestart. De Italiaanse landskampioen speelde thuis slechts gelijk tegen promovendus Livorno.

Na drie minuten zag het er nochtans helemaal anders uit. Clarence Seedorf had Milan dan al 1-0 voorgebracht. De voorsprong van de Milanezen hield echter niet lang stand, want vijf minuten later beleefde doelman Dida een klein drama. De Braziliaan haalde Vigiani neer in de eigen zestien en mocht meteen zijn koffers pakken. Tot overmaat van ramp kreeg Livorno nog een strafschop.

Lucarelli nam zijn verantwoordelijkheid op. Hij zette de penalty feilloos om en bracht Livorno weer in de wedstrijd. Toch leek AC Milan de wedstrijd nog te zullen winnen, want vlak na rust maakte Seedorf zijn tweede van de avond. Lucarelli bracht daarna de bordjes opnieuw in evenwicht. Ondanks een rode kaart voor Balleri (in de 90e minuut) bleef het bij de 2-2.

AC Milan verkijkt zo de ideale mogelijkheid om rivaal en concurrent Inter Milan op twee punten te zetten.