Pover afscheid voor Van Raaij

Rita De Meyer

Door Ralph Kruizinga

Wat een spetterend afscheidsfeest had moeten worden voor scheidend voorzitter Harry van Raaij liep uit op een teleurstellende voetbalavond. Dankzij een doelpunt van Vennegoor versloeg PSV RKC met 1-0.

PSV kwam sterk uit de startblokken en creëerde in de eerste vijf minuten al een aantal goede mogelijkheden. Van
PSV kwam sterk uit de startblokken en creëerde in de eerste vijf minuten al een aantal goede mogelijkheden. Van Bommel kwam tot twee keer toe doelman Sinouh tegen en een schot van Bouma ging via deze zelfde Sinouh rakelings over het Waalwijkse doel. Daarna stond de organisatie van RKC goed en wist het zelfs een aantal kansjes te creëren. Teixeira kopte uit een corner net naast het Eindhovense doel en ook oud-PSVer Robert Fuchs was uit een vrije trap bijna succesvol.

PSV stelde teleur in de eerste helft. Met Beasley op de bank en Park op de tribune, beiden waren licht geblesseerd en kregen rust van Hiddink, maar met Cocu wist de thuisploeg in de eerste helft niet meer gevaarlijk te worden. De vervangers van Beasley en Park, Leandro en Farfan leden veelvuldig knullig balverlies en Alex liet zien in de opbouw ook nog wel het één en ander bij te kunnen leren. In de tweede helft was het na krap een minuut spelen al raak voor de Eindhovenaren. Van Bommels vrije trap werd door Jan Vennegoor of Hesselink verlengt tot achter Sinouh.

Na deze koude douche probeerde RKC het nog wel maar wist geen kansen meer te creëren. PSV bracht André Ooijer voor Alex en na een uur spelen werd ook de Peruaan Farfan uit zijn leiden verlost. Hij werd vervangen door Sibon die meteen van zich deed spreken. Zijn eerste actie van de wedstrijd miste rakelings het doel. Rick Hoogendorp werd bij RKC nog in de ploeg gebracht maar ook dit mocht niet meer baten. Guus Hiddink behaalde in eigen huis zijn 150ste overwinning met PSV.

Na de wedstrijd werd Harry van Raaij gehuldigd door de supporters en bedankt voor 20 jaar PSV. Op 1 september heeft hij het voorzitterschap van PSV overgedragen aan oud-Philipstopman Rob Westerhof die samen met Guus Hiddink en Rob Ribbers het nieuwe bestuur moet vormen van PSV. Harry van Raaij zei alle vertrouwen te hebben in zijn opvolger en nam afscheid met een ereronde. Hij was zaterdagavond ook de enige in het stadion de een ereronde toekwam.