Voorbeschouwing CL Groep G

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing CL Groep G
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen is het zo ver: de Champions League 2004-2005 gaat dan van start. Gedurende negen maanden gaat Europa op zoek naar haar beste team. 32 ploegen zijn kandidaat, maar slechts één gaat met de eindzege lopen. Bij ons komen jullie alles te weten over het grootste clubtoernooi ter wereld!
 
Groep G is wellicht de poule des doods. Met Werder Bremen, Valencia en Anderlecht bevinden zich drie landskampioenen in één en dezelfde poule. Geen enkele groep doet beter. Bovendien is de vierde tegenstander met Internazionale niet van de poes.
 
Werder Bremen doet voor het eerst sinds lang mee aan het kampioenenbal. De Duitsers werden vorig jaar verrassend kampioen, ten koste van topclubs als Bayern München en Borussia Dortmund. Ook de Duitse beker kwam naar Bremen. Onder leiding van Ailton walste Werder over alle tegenstanders heen. Ailton, vorig seizoen topscorer, is er echter niet meer. De Braziliaan koos voor een lucratieve transfer naar Schalke 04. Ook Mladen Krstajic verliet het Weserstadion. In hun plaats trok Werder Daniel Jensen, Angelos CharisteasMiroslav Klose, Petri Pasanen, Gustavo Nery en Frank Fahrenhorst aan. Werder hoopt nu na Duitsland ook Europa te veroveren, maar of dat zal lukken...
 
Valencia heeft er eveneens een superjaar opzitten. De Spanjaarden wonnen de landelijke titel en sleepten ook de UEFA-Beker in de wacht. Vorige maand veroverde men bovendien de Europese Supercup ten koste van Europees kampioen FC Porto. De Spaanse Supercup ging wel verloren: Real Zaragoza toonde zich over twee wedstrijden te sterk. Grote namen liet Valencia niet vertrekken: enkel Juan Sanchez, Raul Albiol, Ricardo Oliveira en John Carew verlieten de club. Met Stefano Fiore, Bernardo Corradi, Marco Di Vaio, Emiliano Moretti, Marco Caneira en Ludovic Butelle trok men heel wat mankracht aan. Bovendien heeft men met Claudio Ranieri ook een nieuwe coach. Opletten dus voor Valencia, want de Spaanse kampioen is een outsider voor de eindzege.
 
Dan is er natuurlijk ons eigenste Anderlecht. De Belgische kampioen brandt van ambitie. De mannen van Hugo Broos willen koste wat het kost de tweede ronde bereiken. Daarvoor zal men dus wel twee kleppers van formaat moeten uitschakelen. Met Mbo Mpenza en Fabrice Ehret haalde men twee waardevolle versterkingen binnen. Aruna Dindane, Nenad Jestrovic, Vincent Kompany en Christian Wilhelmsson moeten het straks doen voor de Brusselaars. Kan Anderlecht Europa opnieuw verbazen? Laten we hopen!
 
De vierde ploeg in de poule is Internazionale. De Milanezen zijn al jaren op zoek naar een prijs. De honger is dus groot. De Nerazzuri willen er dit seizoen hun seizoen van maken. Niet onmogelijk, want men haalde flink wat kwaliteit binnen. Wat dacht je van Edgar Davids, Sebastián Verón, Esteban Cambiasso, Nicolas Burdisso, Giuseppe Favalli en Sinisa Mihaijlovic? Onder leiding van succescoach Roberto Mancini zou dat wel eens vonken kunnen geven. Bovendien heeft men met Adriano, Christian Vieri, Zanetti, Cordoba en co heel wat topspelers in huis. Minpunt is wel het vertrek van verdediger Fabio Cannavaro.
 
Inter mag op de openingsspeeldag thuis spelen tegen de Duitse kampioen Werder Bremen. Beide teams speelden in Europees verband nog nooit tegen elkaar, dus veel valt er over het duel nog niet te vertellen, buiten het feit dat de wedstrijd misschien wel de interessantste dinsdagavondwedstrijd is. Inter’s Carlos Gamara is er niet bij.

Anderlecht trekt dan weer naar Valencia. In heel haar historie kende Anderlecht nog niet veel succes op Spaanse bodem. Het kon slechts één keer winnen in Spanje, toevallig was dat ook tegen Valencia. In 1982/1983 won Anderlecht immers met 1-2 in Valencia, om daarna met 3-1 thuis de kwalificatie te grijpen voor de volgende ronde. Ayala mist de wedstrijd.
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties